Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam kolegę który posiada pompę FA04 15kw. Chciałem zapytać czy ona posiada sterownik wbudowany czy można go mieć w mieszkaniu? Proszę o kontakt. Pozdro.

Edytowane przez pablosekk
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.07.2022 o 22:34, naiveman napisał:

Może dobrze byłoby napisać jaki model pompy, ile kW , czy to on-off ,czy inwerter. Ja mam folansi FA04 15 kW i jak coś to służę pomocą 

Witam.Też mam folansi FA04 15 KW  i nie mogę sobie poradzic z ustawieniem jej bo wpieprza mi 50 kw na dobe przy obecnej temperaturze,może masz instrukcję obsługi w języku polskim,lub podpowiedz co ważnego trzeba zrobic w ustawieniach,lub proszę o info 511600777 Sebastian,tel po 17-tej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja mam pompę Folansi. Rewelacyjna pompa. Chodzi, grzeje tylko kawy nie robi 😉 Co do zmiany ustawień prędkości sprężarki, to jak ci chodzi na 50% to wchodzisz na wyswietlaczu w:

„Parameters Setting” -> Enter password -> „domyślnie 000” ->3.0 Inverter parameter -> 3.1 Comp mode - Auto

Wtedy sprężarka sama dobierze obroty w zależności od zapotrzebowania na ciepło. Jak będzie ciepło to zwolni a jak będzie zimno to przyspieszy.

Jak coś to pisz bo to świetna pompa. 1B8774CD-2BB4-4AD3-8269-5C1B07D7293C.jpeg.22d9f219dcd2a652fb5e3153c755ca19.jpeg

Edytowane przez Studniarek
Literówka
Opublikowano

Witaj @Studniarek na forum Info-Ogrzewanie.

16 godzin temu, Studniarek napisał(a):

Ja mam pompę Folansi. Rewelacyjna pompa. Chodzi, grzeje tylko kawy nie robi ,,,

Dla mnie to nie jest żadna niedogodność.
Ja smaczną kawę, przygotowuję sam przy pomocy AeroPress.

16 godzin temu, Studniarek napisał(a):

,,, Jak coś to pisz bo to świetna pompa. 

Pozwoliłem więc sobie zagabnąć Ciebie o kilka szczegółów dotyczących tej rewelacyjnej pompy ciepła.
- gdzie można zapoznać się z DTR tej Twojej pompy ciepła.
- gwarancja
- serwis gwarancyjny i po gwarancyjny
- zasady doboru pompy ciepła do danego obiektu (koperta pracy pompy ciepła).
- procedury instalacji pompy ciepła
- instalatorzy

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hallo! Chce wrócić do tematu pompy ciepła folansi  P-W.  To jest starszy model , on-off, i problem z mocą cieplną.  Urządzenie pracując pobiera ok. 1,5 kWh en. elektr. , a wydaje rzędu 3,5-4 kwh ciepła. To zdecydowanie za mała wydajność. Zauważyłem, że nie szroni się parownik pomimo temp. 1-2 stopnie na dworze. Obok stoi innej marki i co godzinkę musi się rozmrażać. Jest tu więc jakiś błąd w pracy folansi. I teraz tak kombinuję:  jeśli za mało gazu, to parownik powinien częściej niż "normalnie" szronić, zauważyłem też lekkie oszronienie samej sprężarki. Objawem nie szronienia parownika może być też za duża ilość gazu w układzie, ale w tej sytuacji sprężarka powinna brać dużo więcej "prądu".

Macie Państwo jakieś doświadczenia w takich sytuacjach? Proszę o jakieś rady CHłodniarzy, co robić aby poprawić działanie PC... zawór jest elektroniczny, może trzeba go jakoś ustawić inaczej...pobór sprężarki ma być 2,6 kWh przy normatywnej wydajności...

Folansi pracowała  ok. 1 godz.   woda wchodziła +8 st,  wychodziła ogrzana do 14-15 stopni.

POzdro

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam posiadam pompę folansi FAD-035S Indoor zakupioną w firmie abatronic. Po przełączeniu na tryb grzania ciepłej wody wyskoczył błąd e5 co to oznacza i jak go skasować dziękuję za informację 

Opublikowano (edytowane)

Gwarancja się skończyła? 

Jeżeli to klon Gree, co jest bardzo prawdopodobne to:

http://www.abatronic.pl/pub/instrukcje/Klimatyzacja_PompyCiepla/GEH18AA-K6DNA1F.pdf

Poszukaj sobie!

Edytowane przez o6483256
Opublikowano (edytowane)

Masz tam listę kodów błędów, sprawdź, powinny być tożsame z folansi.

Edytowane przez o6483256
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 3.05.2024 o 09:49, slawek65 napisał(a):

Witam posiadam pompę folansi FAD-035S Indoor zakupioną w firmie abatronic. Po przełączeniu na tryb grzania ciepłej wody wyskoczył błąd e5 co to oznacza i jak go skasować dziękuję za informację 

Za wysoka temperatura powietrza na dworze. Za niskie obroty pompki obiegowej. 

Pompa ciepła informuje o przegrzanie.