Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam kolegę który posiada pompę FA04 15kw. Chciałem zapytać czy ona posiada sterownik wbudowany czy można go mieć w mieszkaniu? Proszę o kontakt. Pozdro.

Edytowane przez pablosekk
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  W dniu 25.07.2022 o 20:34, naiveman napisał(a):

Może dobrze byłoby napisać jaki model pompy, ile kW , czy to on-off ,czy inwerter. Ja mam folansi FA04 15 kW i jak coś to służę pomocą 

Witam.Też mam folansi FA04 15 KW  i nie mogę sobie poradzic z ustawieniem jej bo wpieprza mi 50 kw na dobe przy obecnej temperaturze,może masz instrukcję obsługi w języku polskim,lub podpowiedz co ważnego trzeba zrobic w ustawieniach,lub proszę o info 511600777 Sebastian,tel po 17-tej

Rozwiń  
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja mam pompę Folansi. Rewelacyjna pompa. Chodzi, grzeje tylko kawy nie robi 😉 Co do zmiany ustawień prędkości sprężarki, to jak ci chodzi na 50% to wchodzisz na wyswietlaczu w:

„Parameters Setting” -> Enter password -> „domyślnie 000” ->3.0 Inverter parameter -> 3.1 Comp mode - Auto

Wtedy sprężarka sama dobierze obroty w zależności od zapotrzebowania na ciepło. Jak będzie ciepło to zwolni a jak będzie zimno to przyspieszy.

Jak coś to pisz bo to świetna pompa. 1B8774CD-2BB4-4AD3-8269-5C1B07D7293C.jpeg.22d9f219dcd2a652fb5e3153c755ca19.jpeg

Edytowane przez Studniarek
Literówka
Opublikowano

Witaj @Studniarek na forum Info-Ogrzewanie.

W dniu 9.11.2022 o 23:01, Studniarek napisał(a):

Ja mam pompę Folansi. Rewelacyjna pompa. Chodzi, grzeje tylko kawy nie robi ,,,

Rozwiń  

Dla mnie to nie jest żadna niedogodność.
Ja smaczną kawę, przygotowuję sam przy pomocy AeroPress.

W dniu 9.11.2022 o 23:01, Studniarek napisał(a):

,,, Jak coś to pisz bo to świetna pompa. 

Rozwiń  

Pozwoliłem więc sobie zagabnąć Ciebie o kilka szczegółów dotyczących tej rewelacyjnej pompy ciepła.
- gdzie można zapoznać się z DTR tej Twojej pompy ciepła.
- gwarancja
- serwis gwarancyjny i po gwarancyjny
- zasady doboru pompy ciepła do danego obiektu (koperta pracy pompy ciepła).
- procedury instalacji pompy ciepła
- instalatorzy

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hallo! Chce wrócić do tematu pompy ciepła folansi  P-W.  To jest starszy model , on-off, i problem z mocą cieplną.  Urządzenie pracując pobiera ok. 1,5 kWh en. elektr. , a wydaje rzędu 3,5-4 kwh ciepła. To zdecydowanie za mała wydajność. Zauważyłem, że nie szroni się parownik pomimo temp. 1-2 stopnie na dworze. Obok stoi innej marki i co godzinkę musi się rozmrażać. Jest tu więc jakiś błąd w pracy folansi. I teraz tak kombinuję:  jeśli za mało gazu, to parownik powinien częściej niż "normalnie" szronić, zauważyłem też lekkie oszronienie samej sprężarki. Objawem nie szronienia parownika może być też za duża ilość gazu w układzie, ale w tej sytuacji sprężarka powinna brać dużo więcej "prądu".

Macie Państwo jakieś doświadczenia w takich sytuacjach? Proszę o jakieś rady CHłodniarzy, co robić aby poprawić działanie PC... zawór jest elektroniczny, może trzeba go jakoś ustawić inaczej...pobór sprężarki ma być 2,6 kWh przy normatywnej wydajności...

Folansi pracowała  ok. 1 godz.   woda wchodziła +8 st,  wychodziła ogrzana do 14-15 stopni.

POzdro

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam posiadam pompę folansi FAD-035S Indoor zakupioną w firmie abatronic. Po przełączeniu na tryb grzania ciepłej wody wyskoczył błąd e5 co to oznacza i jak go skasować dziękuję za informację 

Opublikowano (edytowane)

Gwarancja się skończyła? 

Jeżeli to klon Gree, co jest bardzo prawdopodobne to:

http://www.abatronic.pl/pub/instrukcje/Klimatyzacja_PompyCiepla/GEH18AA-K6DNA1F.pdf

Poszukaj sobie!

Edytowane przez o6483256
Opublikowano (edytowane)

Masz tam listę kodów błędów, sprawdź, powinny być tożsame z folansi.

Edytowane przez o6483256
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  W dniu 3.05.2024 o 07:49, slawek65 napisał(a):

Witam posiadam pompę folansi FAD-035S Indoor zakupioną w firmie abatronic. Po przełączeniu na tryb grzania ciepłej wody wyskoczył błąd e5 co to oznacza i jak go skasować dziękuję za informację 

Rozwiń  

Za wysoka temperatura powietrza na dworze. Za niskie obroty pompki obiegowej. 

Pompa ciepła informuje o przegrzanie.