avall Opublikowano 15 Stycznia 2022 #1 Opublikowano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, Jestem w trakcie tworzenia systemu zdalnego zarządzania domem. Skonfigurowałem bez napięciowy przełącznik tak żeby móc sterować swoim piecem (Valiant Ecotec Pro 226 3-3), który grzeje wodę i kaloryfery w domu. W starszym wątku znalazłem informacje w podobnej sytuacji żeby taki przełącznik podpiąć do 3 i 4. Jak przełącznik jest ustawiony na grzanie (zamyka obwód) to piec pracuje normalnie. Jak przestawię przełącznik na 0 żeby nie grzał piec przestaje grzać. Jak ponownie przestawię przełącznik na grzanie nie włącza sie ponownie piec o ile go manualnie nie zastartuje. Pytanie: co zrobiłem źle? Zdjęcie pokazuje panel mojego pieca (po odłączeniu przełącznika i zwarciu 3 i4 na stale) Edytowane 15 Stycznia 2022 przez avall Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi