Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam posiadam bezprzewodowy regulator pokojowy tech i mam ostatnio problem. Regulator czasem wysyła sygnał ze pokoj jest dogrzaniu kiedy tak nie jest i Kocioł się wygasza, wcześniej tak nie było. Jaki może być powód? 

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
Opublikowano

Wymień baterie, nie patrz na to że pokazuje że jeszcze jest ok

A dwa sprawdź dokładnie jak masz harmonogram ustawiony i czy nie masz obniżenia nocnego albo nie włącza się ono o dziwnych porach - tu do sprawdzenia harmonogram

Żeby to wyeliminować ustawione temp obniżona taka sama jak zadaną

Opublikowano

Mam ustawiona temperaturę na nic i na dzień i do tej pory wszystko było ok, ostatnio zaczął wyłączać piec wcześniej i później spowrotem rozpalał, a dziś było ze pokoj dogrzany i nie rozpalał się chociaż temperatura na regulatorze była poniżej. A baterie pokazuje pełne. 

Opublikowano

Jak masz termostat? St292v2?

Masz 3 parametry
Temp zadana
Temp aktualna
Histereza

Jak aktualna mniejsza od (zadana minus histereza) zawsze grzeje
Jazeli aktualna temp zawiera się w tym przedziale histerezy to może grzać, ale nie musi, zależy czy akurat dobija do zadanej z niższej temperatury czy temp powoli spada z wyższej, wtedy rozpali dopiero jak minie próg histerezy

Opublikowano

Kanał połączenia jest ustawiony fabryczny czy był zmieniany? Proponuję zmienić kanał- może się zdarzyć że któryś z sąsiadów ma taki sprzęt na tym samym kanale i stąd zakłócenia, regulator sąsiada może wysyłać info na Twój kocioł i na odwrót.

Opublikowano

Mam tylko jednego sąsiada i jestem pewny ze nie ma regulatora. Ja posiadam jeszcze stacje pogody ale nigdy nie było z tym problemu. A jak zmieniać to na jakiś konkretny, czy obojętnie? 

Opublikowano

Zmieniać na taki który będzie miał szeroki zakres ustawienia histerezy