Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regulator pokojowy nie działa prawidłowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bezprzewodowy regulator pokojowy tech i mam ostatnio problem. Regulator czasem wysyła sygnał ze pokoj jest dogrzaniu kiedy tak nie jest i Kocioł się wygasza, wcześniej tak nie było. Jaki może być powód? 

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks

Opublikowano

Wymień baterie, nie patrz na to że pokazuje że jeszcze jest ok

A dwa sprawdź dokładnie jak masz harmonogram ustawiony i czy nie masz obniżenia nocnego albo nie włącza się ono o dziwnych porach - tu do sprawdzenia harmonogram

Żeby to wyeliminować ustawione temp obniżona taka sama jak zadaną

Opublikowano
  • Autor

Mam ustawiona temperaturę na nic i na dzień i do tej pory wszystko było ok, ostatnio zaczął wyłączać piec wcześniej i później spowrotem rozpalał, a dziś było ze pokoj dogrzany i nie rozpalał się chociaż temperatura na regulatorze była poniżej. A baterie pokazuje pełne. 

Opublikowano

Jak masz termostat? St292v2?

Masz 3 parametry
Temp zadana
Temp aktualna
Histereza

Jak aktualna mniejsza od (zadana minus histereza) zawsze grzeje
Jazeli aktualna temp zawiera się w tym przedziale histerezy to może grzać, ale nie musi, zależy czy akurat dobija do zadanej z niższej temperatury czy temp powoli spada z wyższej, wtedy rozpali dopiero jak minie próg histerezy

Opublikowano
  • Autor

Ja wszystko rozumiem o wiem na czym to polega do tej pory było dobrze tak jak mówisz, ale ostatnio coś zaczęło wariować muszę spróbować z bateriami 

Opublikowano

Kanał połączenia jest ustawiony fabryczny czy był zmieniany? Proponuję zmienić kanał- może się zdarzyć że któryś z sąsiadów ma taki sprzęt na tym samym kanale i stąd zakłócenia, regulator sąsiada może wysyłać info na Twój kocioł i na odwrót.

Opublikowano
  • Autor

Mam tylko jednego sąsiada i jestem pewny ze nie ma regulatora. Ja posiadam jeszcze stacje pogody ale nigdy nie było z tym problemu. A jak zmieniać to na jakiś konkretny, czy obojętnie? 

Opublikowano

Zmieniać na taki który będzie miał szeroki zakres ustawienia histerezy

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi o kanał na który zmienić. Moj regulator ma zakres histerezy 4* to moim zdaniem jest dużo. 

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem baterie i narazie działa, chociaż wskaźnik baterii pokazywał, że są pełne. Muszę wykombinować coś żeby podłączyć do sieci i się nie martwić.