Riva Opublikowano 16 Lutego 2021 #1 Opublikowano 16 Lutego 2021 Witam wszystkich. Jestem na etapie wymiany kotła na eko-groszek na kocioł gazowy. Namierzyłem kilka kotłów o mocy optymalnej 25 KW przy grzaniu 170 m2 są to : Saunier Duval Niedźwiedź , Vaillant VKK 256/5 INT oraz De Dietrich kocioł Modulens G AGC 15. Zasadnicze pytanie KTÓRY POLECACIE. Cytuj
SporyJaro Opublikowano 10 Kwietnia 2021 #2 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 W dniu 16.02.2021 o 20:05, Riva napisał: Saunier Duval Niedźwiedź , Vaillant VKK 256/5 INT Te kotły to są "bliźniaki" taka sama konstrukcja a różne obudowy i sterowniki (i różna cena). Ja mam Niedźwiedzia KKS 25KW ale do budynku prawie 300m2, tak więc zastanów się czy do ciebie nie będzie on za duży. Mój Niedźwiedź grzeje również wodę w zasobniku CWU - 200l De Dietricha nie znam ale zajrzałem ile kosztuje i to jest on na poziomie Vaillanta 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi