premier79 Opublikowano 14 Lutego 2021 #1 Opublikowano 14 Lutego 2021 Witam. Wchodzę w ustawienia serwisowe ustawiam minimalną temperaturę na 30 stopni. Zatwierdzam. Niestety potem mogę ustawić tylko 33 stopnie naj mniej. Nie wiem dlaczego nie działa. Pozdrawiam Cytuj
BORA Opublikowano 15 Lutego 2021 #2 Opublikowano 15 Lutego 2021 Bo nastawa fabryczna to 35 stopni. Te dwa stopnie poniżej czyli 33, to zapewne wplyw histerezy kotła.Jest ustawiona na 2 stopnie i o tyle obniża zadaną temperaturę załączenia. To najniższa dolna granica . Cytuj
premier79 Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor #3 Opublikowano 15 Lutego 2021 Ok dzięki za odpowiedź. Histereza jest na 1. Nie mogłem ustawić ponieważ temperatura wyłączenia sterownika była na 28 stopni. Zmieniłem na 25 i już mogę ustawić najniższą temperaturę na 30. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
🔧 Potrzebujesz serwisu kotła gazowego?
Diagnostyka, naprawa, przegląd — porównaj oferty serwisantów z okolicy
Znajdź serwis🔧 Potrzebujesz serwisu pompy ciepła?
Diagnostyka, naprawa, przegląd — firmy serwisowe z okolicy
Znajdź serwisDołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.