sony Opublikowano 23 Września 2009 #1 Opublikowano 23 Września 2009 jestem nowy na tym forum czy takie rozwiązanie ma sens Cytuj
sawo Opublikowano 25 Września 2009 #2 Opublikowano 25 Września 2009 Nie wiem o jaki sens ci chodzi,przedstawiłeś typowy(prawidłowy) schemat podłączenia kotła stałopalnego pracującego w układzie otwartym ,z kotłem gazowym i instalacją pracującym w układzie zamkniętym . Cytuj
yozik Opublikowano 25 Września 2009 #3 Opublikowano 25 Września 2009 Ma i to duży. Uniezależnia Cie od jednego tylko żródła, W piecu węglowym można palić różnymi gatunkami węgla ale i drewnem czy biomasą - na pewno taniej niż gazem. Po dołożeniu podgrzewacza CWU ( bojlera ) możesz paląc "śmieci" podgrzać wodę do mycia. Jak podłączysz wyjście bojlera do wejścia CWU kotła gazowego to jego zadaniem będzie ewentualnie dogrzać wodę do żądanej temp. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi