Damik22 Opublikowano 10 Czerwca 2020 #1 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Witam mam domek 176 M2 podłogowa wszędzie chcem kupić piec kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem. Piec do ogrzania domu i wody. Słabo się znam na tym i potrzebuje porady w wyborze mam parę typów które podaje od najtańszego którego myślę nabyć że względu na cenę ( przeliczyłem koszta i teraz muszę kroić wiem że to znacie ;))) Termet silver zasobnik lodówka 120 Viessmann vitodens 100 Acv compakt zu solo nr 130 Cytuj
Damik22 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor #3 Opublikowano 10 Czerwca 2020 O dzięki za podpowiedź tani i wogole tylko jakaś mało znana marka i to trochę martwi ja nic o tym tak naprawdę nie wiem ;) Cytuj
sambor Opublikowano 10 Czerwca 2020 #4 Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Termet ma dość mocną pompę, co powinno pociągnąć twoją podłogówkę bez dodatków, nie podałeś inf o reszcie instalacji - ile pętli , jakie długości pętli i przepływy w nich, Ale i tak termet ma najsilniejszą pompę z tych kotłów co wymieniłeś i jedną z mocniejszych na rynku. Edytowane 10 Czerwca 2020 przez sambor Cytuj
Damik22 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor #5 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Pakiet ariston one 24 net z zasobn 120 ltr oraz sterownikiem pokojowym i wifi...Doszła jeszcze ta propozycja pętli na dole 10 góra 9 żadna nie łączona ale ile w pętli nie wiem Cytuj
sambor Opublikowano 10 Czerwca 2020 #6 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Co to ma być w tym temacie - przegląd oferty sklepów i hurtowni? Czy dobór kotła do instalacji? Na 19 pętli to ciężko będzie dobrać kocioł, tu potrzeba już sprzęgła i odpowiedniego sterowania kotłem. Jakie kryteria kolega przyjął do wyboru kotła? Cytuj
Damik22 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor #7 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Pakiet ariston one 24 net z zasobn 120 ltr oraz sterownikiem pokojowym i wifi...Doszła jeszcze ta propozycja pętli na dole 10 góra 9 żadna nie łączona ale ile w pętli nie wiem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi