Angelaeva Opublikowano 27 Lutego 2020 #1 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Witam muszę zrobić komin stalowy zewnetrzny nie wiem jakie pozwolenie i co potrzebuje od sasiadów lub kogokolwiek proszę o porade Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stempos1980 Opublikowano 27 Lutego 2020 #2 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Na komin stalowy zewnętrzny nie potrzeba zezwolenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelaeva Autor Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Żadnego od nadzoru budowlanego lub od sąsiadów ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelaeva Autor Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 A jakieś podpowiedzi gdzie mam go najlepiej kupić i tak dalej bo jestem na prawde ciemna w tych sprawach . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriters64 Opublikowano 27 Lutego 2020 #5 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Kupić możesz wszędzie tylko trzeba wiedzieć czego się potrzebuje, najlepiej INOX izolowany ale nie będzie tanio, zwykły INOX nieizolowany połowa taniej, np. https://pekabet.pl/produkt/system-kominowy-pekabet-inox-140-h70m-08-14301.html?gclid=CjwKCAiA7t3yBRADEiwA4GFlI6nz8-givVciMtFhcUv8qPdbYkSx84i-9QUcOo31FUhEcPyc_V98lBoCOQ4QAvD_BwE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelaeva Autor Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor #6 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 A jaki lepszy tak abym miała na lata a nie jak wkład w kominie miałam na 10 lat i komin sie zapalił . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelaeva Autor Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor #7 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 oczywiście czyszczenie było 4 razy a nawet czesciej w roku . Nie było zaniedbania z mojej strony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stempos1980 Opublikowano 27 Lutego 2020 #8 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Musisz, wiedzieć jaką średnice potrzebujesz i długość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelaeva Autor Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor #9 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 jak na razie czekam na opis od kominiarza ale w rozmowie mówił że 150 fi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o6483256 Opublikowano 4 Marca 2020 #10 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 W dniu 27.02.2020 o 18:43, Angelaeva napisał: oczywiście czyszczenie było 4 razy a nawet czesciej w roku . Nie było zaniedbania z mojej strony Metal generalnie się nie pali (pomijając aluminiowe wozy opancerzone m113, trafione rpg), więc to czyszczenie było widać nieskuteczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek61 Opublikowano 4 Marca 2020 #11 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Komin się zapalił bo w środku była sadza szklista czyli smoła trudna do usunięcia przez normalne czyszczenie. Problem z paleniem w kotle, zwykle zbyt mało powietrza, a nie z kominem. Proponuje poczytać coś o paleniu w zależności jakim kotłem Koleżanka dysponuje. Sama wymiana wkładu może nie dać wiele, jak można włożyć to proponuje wkład 160 mm bo ten spełnia wymagania większości kołów oczywiście dla niższych mocy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelaeva Autor Opublikowano 4 Marca 2020 Autor #12 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Witam aż takiego wkładu nie mogę mieć mam za mały przekrój komina wiec zostaje mi robienie nowego stalowego :( Kocioł mam 10 Kw hydraulik zakładał i go kupował Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarBog Opublikowano 28 Lipca 2020 #13 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Mam zewnętrzny komin ze stali nierdzewnej, firmy MK. Wisi sobie na ścianie bloku od 20 lat :-D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.