andrejus17 Opublikowano 20 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Witam. Będąc w kotłowni usłyszałem kapiącą wodę. Ciekło z zaworu który jest za zegarem. Skala na zegarze poszła na maxa. Zakręciłem zasilanie wody upuściłem ciepłej wody z kranu także że ciśnienie spadło do zera, ponownie odkręciłem zasilanie i ciśnienie zatrzymało się na 4.5. Co robić? Czy trzeba dmuchnąć powietrza w naczynie?
gmaj22 Opublikowano 20 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Trzeba. I sprawdzić, czy membrana nie przepuszcza.
sambor Opublikowano 20 Stycznia 2020 #3 Opublikowano 20 Stycznia 2020 48 minut temu, gmaj22 napisał: czy membrana nie przepuszcza Albo wentyl - prędzej wentyl. Aby sprawdzić membranę wystarczy wcisnąć wentyl - leci woda to uszkodzona membrana - naczynie do wymiany, nie ma wody to za małe ciśnienie. Trzeba na zimnym bojlerze odciąć wodę do bojlera na zasilaniu, odkręcić kran od CW i przy odkręconym kranie ustawić w naczyniu ciśnienie ok 4bar.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.