Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mieszkanie 74 m2 jaki kociołek. Bardzo proszę o pomoc w wyborze.

Fantuzjusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Jak w temacie bardzo proszę o pomoc w wyborze kociołka. Mieszkanie 74 m2, dwie osoby, prysznic, kaloryfery. Przechodzę z węgla na gaz i nie mam bladego pojęcia o ogrzewaniu gazem. Im więcej czytam tym mniej wiem. http://cieplowlasciwie.pl/wynik/6w9u . Już wiem, że często polecany jest Termet ale często pojawiają się informacje o problemach z jego ustawieniem przy najniższych mocach.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Kocioł termeta jest ok, wszystko rozbija się o ustawienia początkowe jak w każdym kotle.

Opublikowano

Reklamowany ? Nie

Sam mam i dla mnie jest ok w tej cenie.

Opublikowano

Jaki problem :

Junkers, buderus, wolf, vailant, viessman, acv , kolejność przypadkowa - mało to poszukaj w necie innych.

Dla twojej instalacji kocioł 2F moc max 24-26kW aby grał dobrze wodę  i jednocześnie moc na CO od około 3kW wzwyż.

Opublikowano

kocioł jak kazdy inny- sa tańsze i są droższe a czy lepsze???- jak masz serwis blisko i sprawdzony to bież jesli ci odpowiada. jak nie masz serwisu albo opinie o serwisancie słabe to omijaj szerokim łukiem.

nie napisałeś jak chcesz grzać CWU? jesli przepływowo musisz mieć mocniejszy kocioł zebyś  nie miał kapania z kranu albo letniej wody, jak przez zasobnik to najmniejszy model jaki znajdziesz na rynku. Problemem wiekszości kotłów 2F jest dośc wysoka moc minimalna co przy powierzchni grzania 74m2 będzie oznaczać prace przez wiekszość sezonu z kiepska sprawnością.  najmnieszy robi chyba immergas( model victrix o mocy 12KW) ale poczytałbym najpierw opinie o nim, potem są Termety i Junkers/Bosch z mocami od 14KW.

podstawa to dostęp i opinie o serwisie a potem to juz kwestia co sie komu spodoba i ile ma na to w portfelu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.