cmatix Opublikowano 18 Listopada 2019 #1 Opublikowano 18 Listopada 2019 Wtam Panowie mam problem z piecem lub instalacją od ponad pół roku. Objawy są takie iż tylko i wyłącznie przy grzaniu ciepłej wody użytkowej piec zaczyna buczeć, drżeć ale o tyle dziwnie że obudowa się nie rusza ale drgania są wyczuwalne na całym domu. Co najlepsze te objawy są niepowtarzalne, dzieje sie to co jakiś czas. sprawdxane już parametry pieca z 3 razy , wymieniona pompa i dalej to samo. Może ktoś miał coś podobnego lub słyszał. Mam jeszcze rok gwarancje ale co dalej. VID_20190507_134258060.mp4 Cytuj
DorianLanga Opublikowano 15 Września 2020 #2 Opublikowano 15 Września 2020 Witam serdecznie. Udalo sie ustalic przyczyne? Mam identyczny piec i po roku taki sam obiaw. Cytuj
cmatix Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor #3 Opublikowano 6 Lutego 2021 U mnie był problem z zaciąganiem powietrza wylotowego przez co za dużo było dwutlenku węgla oraz brak tlenu. Pewien servisant powiedział wprost rozszczelniony komin lub coś na wylocie nie tak. wiec pierwsze co kazał odchylić dekiel na piecu na wylocie by spaliny szły w komin a zasysał powietrze z kotłowni i to już pomogło. utwierdzałem sie w tym 2 miesiące po czym odciołem daszek na kominie wylotowym. Prawdopodobnie mam za niski komin do kalenicy i zawirowania potietrza były nie halo. teraz piec pół roku pracuje bez tego daszku a spaliny sie nei kotłują przy wylocie i nie sa zaciągane spowrotem, a piec działa jak trzeba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi