Przem8964 Opublikowano 7 Listopada 2019 #1 Opublikowano 7 Listopada 2019 Witam. Mam podłączony kocioł dedietrich mcr3 bezpośrednio do rozdzielaczy podłogówki i grzejników. Brak dodatkowej pompy czyli pompa w piecu pcha na wszystko. Kotłem steruje isense289 który zamontowany jest w jednym z pomieszczeń. W dwóch pokojach mam panele i jest tam temperatura trochę niższa niż w pomieszczeniu gdzie jest i sense. To było rozwiązanie na szybko aby zacząć grzać i się wprowadzić. Planuję zmodernizować instalację: zamontować sprzęgło i do niego jako zasilanie kocioł gazowy dedietrich i kocioł na paliwo stałe sas. Na wyjściu osobna pompa z zaworem trjódrogowym Hertz jako mieszasz z głowicą z kapilarą (już taki posiadam to musi byc). Na osobnej pompie ładowanie na grzejniki. Do sterowania poszczególnymi pętlami podłogówki zakupiłem listwę eberle, siłowniki eberle oraz sterowniki pokojowe tech (on-off). Listwanie ma wyjścia na pompę i kocioł. Moje pytanie brzmi jak to wszystko fajnie wysterować aby razem dobrze chulało tzn i sense, siłowniki,pompy,sas. Proszę o wasze opinie i ewentualne sugestie. Pozdrawiam.
Przem8964 Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor #2 Opublikowano 7 Listopada 2019 teraz widzę że w temacie jest masło maślane Ale pisane było na szybko i proszę nie zwracać uwagi.
Przem8964 Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2019 Uzupełniam- obwód z zaw Hertz zasila podłogówki. Listwa eberle nie ma sterowania pompą i kotłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.