Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wysterować sterowanie instalacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Mam podłączony kocioł dedietrich mcr3 bezpośrednio do rozdzielaczy podłogówki i grzejników. Brak dodatkowej pompy czyli pompa w piecu pcha na wszystko. Kotłem steruje isense289 który zamontowany jest w jednym z pomieszczeń. W dwóch pokojach mam panele i jest tam temperatura trochę niższa niż w pomieszczeniu gdzie jest i sense. To było rozwiązanie na szybko aby zacząć grzać i się wprowadzić. Planuję zmodernizować instalację: zamontować sprzęgło i do niego jako zasilanie kocioł gazowy dedietrich i kocioł na paliwo stałe sas. Na wyjściu osobna pompa z zaworem trjódrogowym Hertz jako mieszasz z głowicą z kapilarą (już taki posiadam to musi byc). Na osobnej pompie ładowanie na grzejniki. Do sterowania poszczególnymi pętlami podłogówki zakupiłem listwę eberle, siłowniki eberle oraz sterowniki pokojowe tech (on-off). Listwanie ma wyjścia na pompę i kocioł.

Moje pytanie brzmi jak to wszystko fajnie wysterować aby razem dobrze chulało tzn i sense, siłowniki,pompy,sas.

Proszę o wasze opinie i ewentualne sugestie. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano
  • Autor

teraz widzę że w temacie jest masło maślane Ale pisane było na szybko i proszę nie zwracać uwagi.

Opublikowano
  • Autor

Uzupełniam- obwód z zaw Hertz zasila podłogówki. Listwa eberle nie ma sterowania pompą i kotłem.