IzaTom Opublikowano 1 Listopada 2019 #1 Opublikowano 1 Listopada 2019 Witam serdecznie, Proszę o pomoc w doborze pieca elektrycznego. Dom 140m2, stare budwonictwo, mury 40cm, styropian 5cm, grzejniki w pokojach. Instalacja fotowoltaiczna 10kW. Jaki piec elektryczny, indukcyjny polecacie do takiego domu, jestem kompletenie zielony w tym temacie. Czy w instalacji trzeba też coś zmieniać, dotychczasowe ogrzewanie na ekogroszek. Dziękuję i pozdrawiam
PioBin Opublikowano 1 Listopada 2019 #3 Opublikowano 1 Listopada 2019 Lub. Instalacja foto wpieta do sieci trakcyjnej? Ile tego pradu naprodukowales? Moze farelka odpal... Zartuje, albo nie nie. Jesli duzo, to moze jedna taryfa a grzejniki wodne zastapic/dostawic elektrycznymi. Jaka moc max. z sieci dostepna to tez pytanie?
IzaTom Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor #4 Opublikowano 2 Listopada 2019 Jeszcze nic nie zostało wyprodukowane, bo dopiero instalacja ma byc montowana w grudniu.(inwestycja u mojego ojca, nie u mnie). Moc instalacji 10kW
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.