Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej witam wszystkich

mam ogromną prośbe. potrzebuje zaoszczędzic na firmie i chciałbym sam wykonać c.o. prosze o pomoc krok po kroku jak mam to zrobic i z czego najlepiej. dom jest w stanie surowym zamkniętym parter i poddasze uzytkowe. z góry dziekuje

mirko11976

Opublikowano

chce miec c.o na gaz, kominek z płaszczem wodnym i podłogówkę. jak myslisz da sie to wszystko pogodzić. napisz wszystko co wiesz ja bede miał dostep do neta dopieraj w piatek wieczor poniewaz pracuje na delegacji. dzieki i pozdrawiam. prosze równiez o doradztwa jaki piec i wogóle

Opublikowano

Wszystko się da pogodzić, ale popieram zdanie Sanita, to wszystko tylko z pozoru wydaje się takie proste. Zaoszczędzisz, jak weźmiesz dobrą firmę. Samemu porobisz z pozoru niewielkie błędy, a instalacja nie będzie działać. Drobne błędy to , niezachowanie spadków, zrobienie tzw "balona" na rurach, itd itp etc. Co do pieca , to się nie wypowiem, nie wiem ile masz kasy na wydanie. Jest kilka fajnych na rynku, ale nie wiem czy chcesz jeździć "maluchem" czy śmigać mercedesem...

Opublikowano
  mirko11976 napisał(a):
chce miec c.o na gaz, kominek z płaszczem wodnym i podłogówkę. jak myslisz da sie to wszystko pogodzić. napisz wszystko co wiesz ja bede miał dostep do neta dopieraj w piatek wieczor poniewaz pracuje na delegacji. dzieki i pozdrawiam. prosze równiez o doradztwa jaki piec i wogóle

Napisz wszystko co wiesz - dobre. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Idź jak będziesz chory to też pójdziesz poprosisz lekarza z dużym doświadczeniem żeby napisał Ci wszystko co wie i sam sie wyleczysz ??? To nie jest robota dla laików.