gawara58 Opublikowano 18 Stycznia 2017 #26 Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Pompa na powrocie jako pompa mieszająca/ochrona powrotu kotła/ wiem że pompa na zasilaniu zwiększa ciśnienie w instalacji a pompa na powrocie je zmniejsza - czy w takim przypadku nie będą się one równoważyć? Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj
odpowietrznik Opublikowano 18 Stycznia 2017 #27 Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Pompa pełniąca rolę ochrony kotła nie jest na powrocie,jest na bypasie spinającym zasilanie z powrotem a tym samym zasysa z zasilania. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj
arek810316 Opublikowano 18 Września 2019 #28 Opublikowano 18 Września 2019 Mam pytanie. Czy można wpiąć manometr na rurze przy kotle idacej do naczynia wzbiorczego przy instalacji otwartej czy nie trzeba? Ups...chyba napisałem takie same posty w 2 tematach... Cytuj
Gość Opublikowano 18 Września 2019 #29 Opublikowano 18 Września 2019 @arek810316 Można,ale nie trzeba:) Ja mam podłączone i dzięki temu widzę czy woda mi nie uciekła z naczynia. Pompę mam na powrocie,więc naczynie jest dość wysoko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi