marcinwlkp Opublikowano 23 Września 2009 #1 Opublikowano 23 Września 2009 czy zbiornik wyrównawczy powinien mieć zamknięte wszystkie otwory bo u mnie jest doprowadzona rura zasilająca i przelewowa a górny otwór jest nie zabezpieczony i ostatnio przez to miałem małą powódź w domu, zbiornik zamontowany jest na strychu Cytuj
cinek4 Opublikowano 23 Września 2009 #2 Opublikowano 23 Września 2009 Witam,w dolnym otworze w naczyniu podłączone powinno być zasilanie,górnym rura przelewowa najlepiej na niej wstawić trójnik i pół metra rury w góre od naczynia zakończyć tak zwaną fajką ( rura zagienta 180 stopni w dół) odpowietrzenie, a reszta otworów powinna byc zaślepiona pozdrawiam Cytuj
marcinwlkp Opublikowano 23 Września 2009 Autor #3 Opublikowano 23 Września 2009 ja mam zamontowaną rurę przelewową w bocznym otworze i zbiornik odpowietrzam poprzez odkręcenie zaworu na rurze zasilającej do momentu aż zacznie lecieć woda, czy w tej sytuacji górny otwór można zaślepić czy zamontować na nim odpowietrznik, zbiornik ma tylko trzy otwory. Cytuj
dario1234 Opublikowano 24 Września 2009 #4 Opublikowano 24 Września 2009 Przy niedużych mocach kotłów powinno to wyglądać tak jak na rys. Absolutnie zadnych zaworów na rurze wznośnej (piszesz o rurze zasilajacej), droga od kotla do naczynia powinna byc bez jakiejkolwiek armatury odcinajacej :zawory itp. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi