cr3ativ Opublikowano 18 Września 2019 #1 Opublikowano 18 Września 2019 Witam, już raz dodawałem ten temat ale bardzo zależy mi na szybkim rozwiązaniu gdyż zbliżają się zimne czasy ;) Dodaję zdjęcie mojego problemu mam nadzieje ze po zobaczeniu rysunku ktoś da złotą radę co z tym fantem zrobić by wszystko działało jak należy ;)
Zbyszko125 Opublikowano 18 Września 2019 #2 Opublikowano 18 Września 2019 Od kiedy masz ten problem? Układ górnego zasilania, , te rury od kotła w górę i dalej u gory idą ze spadkiem w dół? Ostatni grzejnik ma już zasilanie dolne. Nie miesza zasilania układu w ten sposób. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
wit21 Opublikowano 18 Września 2019 #3 Opublikowano 18 Września 2019 1. zapowietrzone grzejniki w pokoju ( brak odpowietrzników ), 2. brak regulacji hydraulicznej. Podaj info o loalizacji odpowietrzników i rodzaju głowic/zaworów przy grzejnikach.
cr3ativ Opublikowano 18 Września 2019 Autor #4 Opublikowano 18 Września 2019 Grzejniki odpowietrzone maja na odpowietrzniki na kluczyk kwadratowy problem jest od samego początku rury górne idą w poziomie dołączam zdjęcia grzejnikow
LordFalcon Opublikowano 19 Września 2019 #5 Opublikowano 19 Września 2019 Czyżby za mała wydajność obiegu? Rura 15 na 3 grzejniki... a drugi obieg zabiera większość czynnika (rura 22). Czy po zakręceniu grzejnika na obiegu z rurą 22 i tego pierwszego na 15 grzeją pozostałe 2?
Zbyszko125 Opublikowano 19 Września 2019 #6 Opublikowano 19 Września 2019 Rury na zielono (górne zasilanie) muszą iść ze spadkiem w dół, rury na żółto (dolne zasilanie) spadek odwrotnie, stopniowanie średnic rur, od kotła np 28 CU dalej w dół 22-18 do grzejników 15 zależy też mocy grzejników. Nie miesza się grzejników w układzie instalacji trojnikowej z zasileniem bocznym i dolnozasilanymWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
sambor Opublikowano 19 Września 2019 #7 Opublikowano 19 Września 2019 Podaj jeszcze jak pracuje pompa od tych grzejników oraz jaka to pompa, jakie grzejniki po za tymi co na rysowałeś są zasilane z tej instalacji? Wg mnie to do dwóch pierwszych grzejników powinna iść rura Cu18. Czy jest bojler i jak jest włączony do instalacji?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.