Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ustawic parametry pieca na eko-groszek

dzikjestzly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstępne nastawy to sprawa instalatora. Ewentualne korekty dopiero użytkownik. A tak na marginesie instalacja błędnie wykonana.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Gość berthold61
Opublikowano

Ty latem próbujesz palić w PID jak widzę ale sensu wielkiego to nie ma bo on w podtrzymanie tak czy siak wejdzie , przełącz go na tryb ręczny czyli w twoim przypadku wył ,nie znam twego stera ale w moim po wejściu w tryb ręczny pokazują się dodatkowe opcje .

Opublikowano

Ja palę latem na PID. 

@dzikjestzly widzę że mamy podobne sterowniki , ja ma tech 450 zPID. Na lato ustawiłem tak :

tryb serwisowy ( 5162 ) -

granulacja węgla gruba -

minimalny czas podawania 1 sekunda -

minimalna przerwa podawania 65 sekund 

ustawień powietrza nie regulowałem.

Opublikowano

WEJDŹ W MENU SERWISOWE  ( kod 5162 ) nie w menu instalatora, ( to następne po menu instalatora ) dalej tak jak pisalem.

Bojler 140 litrów , spalanie średnio 3 kg na dobę.

Opublikowano

W mojej wersji oprogramowania jest to pierwsza pozycja menu SERWIS -  GRANULACJA PALIWA potem GRUBA (zgodnie z ustawieniem w menu INSTALATORA  ,  ) . Temperatura bojlera 55°C.

Tylko zapisz sobie co zmieniasz , bo na ogrzewanie domu potrzebne są inne ustawienia. 

Opublikowano

Ja tak ustawiłem.

Opublikowano

Nie tak ma nie być. Chyba że chcesz wizyte straży mieć. Masz za duzo paliwa za malo powietrza . Zanim zaczniesz coś ustawiac to daj no foto tego co masz w kotle . Tu koledzy Ci radzą tylko nie widac co się dzieje na palniku . 

Opublikowano
Godzinę temu, FAFAŁ napisał:

Nie tak ma nie być. Chyba że chcesz wizyte straży mieć. Masz za duzo paliwa za malo powietrza . Zanim zaczniesz coś ustawiac to daj no foto tego co masz w kotle . Tu koledzy Ci radzą tylko nie widac co się dzieje na palniku . 

Chodzi ci jaki ekogroszek używam?mam zrobić zdjecie ekogroszku ,bo tak z tego zrozumiałem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.