smoku88 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 #1 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Witam chciałbym sie doradzić was w sprawie podłączenia pieca gazowego i węglowego. Sprawa wygląda tak że piec gazowy będzie w piwnicy a węglowy w pomieszczeniu gospodarczym koło domu .Decyduje się na piec weglowy a dokładnie z podajnikiem na trociny i zrębki bo mam dostęp do dużych ilości zrębek i trocin praktycznie za darmo.Większość będzie palone w piecu węglowym a w gazowym sporadycznie na jesień i wiosne i ewentualnie w zimie gdyby niebyło nikogo w domu kilka dni do podtrzymania temperatury. Teraz moje pytanie jak to najlepiej połączyć W piwnicy planuje same grzejniki + zbiornik do podgrzewania wody a na parterze i poddaszu podłogówke i grzejniki CZy na pietrze i poddaszu dobrym rozwiazaniem będą rozdzielacze tece 2w1? Był juz jeden hydraulik na wycenie ale namawia mnie na zrezygnowanie z podłogówki na poddaszu tylko same grzejniki i pieca węglowego bo to za duże komplikacje. A wy co myślicie o tym czy to faktycznie takie komplikacje? jak to najlepiej ogarnąć? z góry dziękuje za odpowiedzi
sambor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 #2 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Wszystko da się ogarnąć, trzeba poszukać na forum - są gotowe rozwiązania.
gmaj22 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 #3 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Kocioł gazowy na propan czy ziemny? Bo jak propan, to nie wolno w piwnicy kotła montować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.