spanker1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 #1 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Dzień dobry Mam problem ze słabym ciągiem z powodu przeróbki kotłowni piec został oddalony od komina o 2.5m. I dodane jest kolanko PiEC z podajnikiem tlokowym zasypany groszkiem. W mrozy mialem. Sprawa wygląda następująco komin jest niższy nieco od najwyższego punktu kalenicy gdyż kiedys był zamontowany piec gazowy. Do tego ta przeróbka i dodatkowe kolanko 45stopni co powoduje że gdy jest ciepło a piec jest w podtrzymaniu spaliny ułatwiają się wszelkimi mikronieszczelnosciami nawet na łączeniu w kolanko z rewizja! Zostały mi 2 opcje przedłuża komina plus strażak za ok 600zl lub wentylator wyciągów za ok 1200. Co będzie lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corak Opublikowano 8 Kwietnia 2019 #2 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Są tańsze mechaniczne wyciągi. Też zadałem podobne pytanie, na tym forum. Chcę zamontować ale nie wiem jaki. Jak zdecydujesz się na wyciąg. Daj znać jaki i jak się sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.