Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ocieplenie czopucha

JacekFF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje doświadczenia są odmienne, poparte doświadczeniem z wilgotnej kotłowni. Jeżeli kotłownia jest na poziomie mieszkalnym to sprawa otwarta, obserwuj co się dzieje.

Opublikowano

U mnie kotłownia na poziomie mieszkania. Dwa tygodnie temu wygasiłem kocioł i bardzo byłem zdziwiony gdy po kilku dniach na drzwiczkach zobaczyłem krople żółtej wody. Otworzyłem drzwiczki i po kilku dniach znów sprawdziłem i bez zmian. Krople znów się pojawiły. 

Opublikowano

Zasada jest prosta zamknięte szczelne drzwiczki od kotła to brak wody na ściankach kotła.

Opublikowano

Są dwie szkoły, falenicka i otwocka. W otwartym kotle przy przepływie ciepłego powietrza  może kondensować woda na zimniejszych ściankach kotła. Swój kocioł trzymam zamknięty, w środku pochlaniacz wilgoci lub pojemnik z wapnem.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy przejście komina przez ścianę zewnętrzną to ocieplać?ściana dwa pustaki szlakowe grubość 40cm.komin systemowy fi200.Myślałem o gotowym przejściu izolowanym  tylko jest problem tego typu że majster wykuł za małą średnicę i gotowe przejście mi się nie zmieści.teraz przy samym trójniku będzie ciężko podkuć by go nieuszkodzić chyba że zredukować na mniejszą średnice

Opublikowano

Nie wiem czym palisz ale jak węglem bądź drewnem to bym ocieplił a przynajmniej włożył w szczelinę wełny mineralnej ile się da i nie zamurowywać.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzien dobry Panstwu. Nie wiem gdzie zadac pytanie, byc moze tutaj bedzie dobrze. Otoz: dom szkieletowy-kanadyjczyk jak kto woli. Czym ocieplic, odizolowac przejscie czopucha przez sciane. Plyta krzemionkowo-wapienna, plyta firerock - pisza ze do 580 stopni czy moze plyta varnsen? Pomozcie prosze jezeli umiecie. Chodzi glownie ze z zewnatrz jest osb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.