MGmati Opublikowano 10 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam serdecznie. Pisze odnośnie nowej instalacji . Na przełomie wrzesień, październik została założona nowa instalacja. Podaję link do zdjęć. https://drive.google.com/folderview?id=16Q0HAhCg5gk33A-nsuVhX6ukMKs1sWmH Moje pytanie brzmi czy nowa instalacja jest prawidłowo założona? . Bo po telefonie do instalatora (który miał zakładać lecz niestety nie dał rady) i przedstawieniu mu zdjęć twierdzi ,że cała instalacja jest zła i do wycięcia . Proszę o opinie i porady. Dom posiada 3 kondygnacje na każdej dwa półpiętra. Strych surowy nieocieplony. Około 200m2 do ogrzania. Ściany budowane cegła wata cegła . Okna stare, wykonanie drewno podwójna szyba.
sambor Opublikowano 10 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Jeżeli cała inst to to co pokazałeś na zdjęciach to faktycznie trzeba wyciąć, przynajmniej kotłownię,. reszty nie ma , więc nie wiadomo. Następne zdjęcia daj w formacie jpg w poście a nie w linku będzie większy odzew.
MGmati Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witaj dzięki za poradę. Raczkuje w tym temacie więc pytam. Zrobiłem jak poradziłeś. Pozdrawiam .
MikiQ Opublikowano 10 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Nie robi instalacji przy piecu z rur pp!Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka
ciubu Opublikowano 13 Lutego 2019 #5 Opublikowano 13 Lutego 2019 Nie wiem czy dobrze zdjęcia to oddają ale mam wrażenie że cały podajnik z retortą jest krzywo przykręcony
MoskiTe Opublikowano 13 Lutego 2019 #6 Opublikowano 13 Lutego 2019 ee przepraszam co to jest? i rury PP na początku? Do wycięcia i do zrobienia ze stali co najmniej i dobór średnic Szkoda kotła witkowskiego na nim można naprawdę fajne i sprawne instalacje robić
Hermogenes Opublikowano 13 Lutego 2019 #7 Opublikowano 13 Lutego 2019 Osie wirników pomp powinny być poziomo; żeby wały spoczywały na panewkach. poz Hermogenes
gmaj22 Opublikowano 13 Lutego 2019 #8 Opublikowano 13 Lutego 2019 Minął ponad miesiąc od 10 stycznia, więc te wskazówki już mogą byc po fakcie, czyli po wycięciu kotłowni :)
Hermogenes Opublikowano 13 Lutego 2019 #9 Opublikowano 13 Lutego 2019 Tu masz rację autor jednak nie napisał że nowa już bangla. Pompy można przestawić nawet po takim czasie. poz Hermogenes
gmaj22 Opublikowano 13 Lutego 2019 #10 Opublikowano 13 Lutego 2019 Niebieską i Cirkulę obróci, ale Experię już nie. Z jednej strony przeszkadza kolano, z drugiej ściana. Ciekawe co na to "instalator", który to wykonał?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.