Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uwaga oszust sprzedający pellet z Ukrainy

michal1977

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA OSZUST!!!!!!

Pragnę ostrzec przed nieuczciwymi sprzedawcami pelletu z Ukrainy.

Udało się jednej z nich mnie oszukać wpłaciłem zaliczkę na pellet i po otrzymaniu moich pieniędzy na rachunek bankowy kontakt się urwał przestali odbierać telefony odpisywać na wiadomości e-mail jak kamień w wodę.

Nie dajcie się nabrać.

Wszyscy maja ten sam sposób działania 50% zaliczka na podstawie faktury pro-forma reszta przy dostawie

Mają podrobione certyfikaty badania klasy A1,A2

Jak ktoś miał podobne propozycje współpracy proszę o uzupełnienie listy i ostrzeżenie innych.

Podaję czarną listę oszustów:

1.

G & E Biofuel Trading HQ

Stavropihiis’ka St, 3, Lviv,  Lviv Oblast, Ukraine.

https://gandebiofueltrading.com/

+380 (63) 242 74 64

+380 (93) 051 28 06

+380 (93) 528 36 21

Eric Bogdan

2.

HYIVSTARBP.UA COMPANY

Poltava Oblast Raion Kremenchutskyi Raion,39600 Ukraine

+380637905389

[email protected]

3.

ESKADA WOOD LLC

Sales & export manager

Mr. Aleksanda Vidovic

CEO:Mr kanokwan Kongchuay

TEL: +380631416804

EMAIL: [email protected]

ADDRESS: 7,Grushevkogo str,45233 tsuman,volyn,region

WEBSITE: http://eskadawood.com/

Opublikowano

A kolega we wszystkich na raz kupował ten pellet???

Yaro

Opublikowano

Ze oskarżasz trzy firmy jak jedna ciebie podobno oszukała.

A kiedy kolega dzwonił dzwonił do nich?

YARO

Opublikowano

Moze kolega faktycznie sie nie zorientował sie ,że 6 stycznia maja  Świeta?

Opublikowano

Ja poprostu ostrzegam przed nimi a ty jak chcesz to uważaj

Tak rozmawiałem z nimi 

Opublikowano
Teraz, JorgusEmh napisał:

Dostałem rano emaila i koło godziny 12 nawiązał kontakt mnie to tez było dziwne bo dziś maja święto a on mocno sie zaangażował w próbę sprzedaży 

Opublikowano
2 minuty temu, JorgusEmh napisał:

Oni w zasadzie cały tydzień już nie robią :)) dopiero od środy... jak wytrzeźwieją :))

Yaro

Opublikowano
3 godziny temu, michal1977 napisał:

Udało się jednej z nich mnie oszukać wpłaciłem zaliczkę na pellet i po otrzymaniu moich pieniędzy na rachunek bankowy kontakt się urwał przestali odbierać telefony odpisywać na wiadomości e-mail jak kamień w wodę.

1 minutę temu, michal1977 napisał:

Dostałem rano emaila i koło godziny 12 nawiązał kontakt mnie to tez było dziwne bo dziś maja święto a on mocno sie zaangażował w próbę sprzedaży  

Kolego....musisz patrzeć co piszesz....

Yaro

Opublikowano

Dostałeś maila tak bez niczego i postanowiłeś zakupić pellet z takiego maila czy sam z nimi się kontaktowałeś?

Jak dzisiaj robiłeś przelew to on jeszcze nie wyszedł z banku więc na infolinii banku może ci go anulują.

Opublikowano

Koledzy żeby było jasne ja zakupiłem oczywiście teoretycznie 13.12.2018 roku w pierwszej firmie a od tamtego czasu kolejni chcieli mi sprzedać na tej samej zasadzie.

Kontakt miałem z portali branżowych na których owe ogłoszenia się znajdują.

A dziś rano dostałem ofertę na zakup

Opublikowano

Sprawa jest rozwojowa została ta sprawa zgłoszona do konsulatu we Lwowie bo z tego okręgu był gość któremu wpłaciłem zaliczkę , w konsulacie polecono mi kancelarię prawniczą która pomaga w takich przypadkach poszkodowanym firmą

Opublikowano

Ja z takimi firmami to próbowałem dojść do ładu 2 lata temu, ale chcieli kasę z góry , więc im posłałem fotografię kasy i na tym się skończyło.

Miałem w swojej okolicy człowieka który kupował od UA pellet i wcale tak tanio nie wychodziło - tir pelletu - 24t to w UA było ok 80€/t w Pl chciał sprzedawać po 560zł/t i ni jak sie to nie opłacało- po dodaniu transportu i Vat-u była cena ok 500/t, a ja pellet polski miałem wtedy po 550/t i gdzie sens?

Nie wiem jak teraz, ale to nie jest wielki interes, szczególnie przy dobrym pellecie.

Opublikowano

Koledzy cała transakcja była przeprowadzona bardzo przemyślana 

Dostalem ofertę na pellet, poprosili o zamówienie wysłałem,dostałem fakturę proforme na podstawie niej zrobiłen przedpłatę którà ustaliliśmy na początku, po otrzymaniu kasy wystawili fakturę za moje zamówienie wystawili dokumenty transportowe wraz z certyfikatami, nr przesyłki do śledzenia transportu online wskazali przejście graniczne do dokonania odprawy celnej przysyłali w między czasie zamieścili zdjęcia z COP24 w Katowicach i jak po kilku dniach zaczolem sie dopytywać o transport bo żadnych ruchów na stronie spedycji nie było to nagle moje nr tel. były już nieodbieranie na emaile przestali odpowiadać w komunikatorach też zostałem zablokowany.

Opublikowano
8 minut temu, sambor napisał:

Ja z takimi firmami to próbowałem dojść do ładu 2 lata temu, ale chcieli kasę z góry , więc im posłałem fotografię kasy i na tym się skończyło.

Miałem w swojej okolicy człowieka który kupował od UA pellet i wcale tak tanio nie wychodziło - tir pelletu - 24t to w UA było ok 80€/t w Pl chciał sprzedawać po 560zł/t i ni jak sie to nie opłacało- po dodaniu transportu i Vat-u była cena ok 500/t, a ja pellet polski miałem wtedy po 550/t i gdzie sens?

Nie wiem jak teraz, ale to nie jest wielki interes, szczególnie przy dobrym pellecie.

Kolego 80% pelletu w obecnym czasie pochodzi z Ukrainy

A Barlinek to gdzie jest produkowany skoro firma jest z Kielc.

Opublikowano

W okolicy był niedawno jeszcze lepszy numer. Pod dom bogu ducha winnego człowieka przyjeżdża gość z lawetą po ciągnik, który niby ów sprzedawał mu na OLX-e. Gość w szoku, bo nic o tym nie wie a kupujacy już zapłacił zaliczkę na konto, żeby nikt mu nie sprzątnął okazji z przed nosa. Transport w obie strony koło 1000km i tysiak zaliczki poszło w błoto... Nerwów i fatygi nie licząc. 

Opublikowano
Koledzy cała transakcja była przeprowadzona bardzo przemyślana 
Dostalem ofertę na pellet, poprosili o zamówienie wysłałem,dostałem fakturę proforme na podstawie niej zrobiłen przedpłatę którà ustaliliśmy na początku, po otrzymaniu kasy wystawili fakturę za moje zamówienie wystawili dokumenty transportowe wraz z certyfikatami, nr przesyłki do śledzenia transportu online wskazali przejście graniczne do dokonania odprawy celnej przysyłali w między czasie zamieścili zdjęcia z COP24 w Katowicach i jak po kilku dniach zaczolem sie dopytywać o transport bo żadnych ruchów na stronie spedycji nie było to nagle moje nr tel. były już nieodbieranie na emaile przestali odpowiadać w komunikatorach też zostałem zablokowany.

To cza bylo akredytywa placic

A nie zaliczka i przedplata

Pozdrawiam

Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
     W okolicy był niedawno jeszcze lepszy numer. Pod dom bogu ducha winnego człowieka przyjeżdża gość z lawetą po ciągnik, który niby ów sprzedawał mu na OLX-e. Gość w szoku, bo nic o tym nie wie a kupujacy już zapłacił zaliczkę na konto, żeby nikt mu nie sprzątnął okazji z przed nosa. Transport w obie strony koło 1000km i tysiak zaliczki poszło w błoto... Nerwów i fatygi nie licząc. 

Witam

Jakies 12 lat temu chcialem kupic samochod z niemiec

Koles chcial zaliczke zeby mu wplacic i przyjechac wieczorem

Po przyjezdzie okazalo sie ze auto to kupa zlomu a koles naciaga wszystkich na zaliczki

Smutne czasy nastaly

Opublikowano
35 minut temu, mkaczko napisał:

To cza bylo akredytywa placic

A nie zaliczka i przedplata

Pozdrawiam

Nie bardzo wiem o co ci chodzi sorry nierozumienia twojego języka

Opublikowano
Nie bardzo wiem o co ci chodzi sorry nierozumienia twojego języka
Akredytywa to forma platnosci dla obrotu z zagranica

1. Wplaca kase na konto akredytywy
2. Dostawca musi wyslac towar
3. Odbiorca towaru musi potwierdzic odbior a raczej odbior towaru potwierdza jego jakosc i upowaznia bank do wyplaty kasy
4. Wyplata kasy

Kazdy element musi byc spelniony

Opublikowano

Mam zamiar otworzyć punkt dystrybucji pelletu z Ukrainy. Posiadam dużą powierzchnię magazynową. Miałem próbkę towaru i jest on najwyższej jakości. Ktoś kiedyś handlował z Ukrainą i opisze, jak to wygląda w praktyce?. Niby firma ma same pozytywne opinie, ale jakoś się obawiam...

Opublikowano
2 godziny temu, sambor napisał:

Kolego 80% pelletu w obecnym czasie pochodzi z Ukrainy

A Barlinek to gdzie jest produkowany skoro firma jest z Kielc.

Opublikowano
12 minut temu, Benton661 napisał:

Mam zamiar otworzyć punkt dystrybucji pelletu z Ukrainy. Posiadam dużą powierzchnię magazynową. Miałem próbkę towaru i jest on najwyższej jakości. Ktoś kiedyś handlował z Ukrainą i opisze, jak to wygląda w praktyce?. Niby firma ma same pozytywne opinie, ale jakoś się obawiam...

Jakie ci warunki zaproponowali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.