michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2019 UWAGA OSZUST!!!!!! Pragnę ostrzec przed nieuczciwymi sprzedawcami pelletu z Ukrainy. Udało się jednej z nich mnie oszukać wpłaciłem zaliczkę na pellet i po otrzymaniu moich pieniędzy na rachunek bankowy kontakt się urwał przestali odbierać telefony odpisywać na wiadomości e-mail jak kamień w wodę. Nie dajcie się nabrać. Wszyscy maja ten sam sposób działania 50% zaliczka na podstawie faktury pro-forma reszta przy dostawie Mają podrobione certyfikaty badania klasy A1,A2 Jak ktoś miał podobne propozycje współpracy proszę o uzupełnienie listy i ostrzeżenie innych. Podaję czarną listę oszustów: 1. G & E Biofuel Trading HQ Stavropihiis’ka St, 3, Lviv, Lviv Oblast, Ukraine. https://gandebiofueltrading.com/ +380 (63) 242 74 64 +380 (93) 051 28 06 +380 (93) 528 36 21 Eric Bogdan 2. HYIVSTARBP.UA COMPANY Poltava Oblast Raion Kremenchutskyi Raion,39600 Ukraine +380637905389 info@hyivstarbp-ua.com 3. ESKADA WOOD LLC Sales & export manager Mr. Aleksanda Vidovic CEO:Mr kanokwan Kongchuay TEL: +380631416804 EMAIL: eskadawood@gmail.com ADDRESS: 7,Grushevkogo str,45233 tsuman,volyn,region WEBSITE: http://eskadawood.com/
YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2019 A kolega we wszystkich na raz kupował ten pellet??? Yaro
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Co masz na myśli na raz
YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ze oskarżasz trzy firmy jak jedna ciebie podobno oszukała. A kiedy kolega dzwonił dzwonił do nich? YARO
JorgusEmh Opublikowano 6 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Moze kolega faktycznie sie nie zorientował sie ,że 6 stycznia maja Świeta?
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #6 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja poprostu ostrzegam przed nimi a ty jak chcesz to uważaj Tak rozmawiałem z nimi
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #7 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Teraz, JorgusEmh napisał: Moze kolega faktycznie sie nie zorientował sie ,że 6 stycznia maja Świeta? Dostałem rano emaila i koło godziny 12 nawiązał kontakt mnie to tez było dziwne bo dziś maja święto a on mocno sie zaangażował w próbę sprzedaży
YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2019 #8 Opublikowano 6 Stycznia 2019 2 minuty temu, JorgusEmh napisał: Moze kolega faktycznie sie nie zorientował sie ,że 6 stycznia maja Świeta? Oni w zasadzie cały tydzień już nie robią :)) dopiero od środy... jak wytrzeźwieją :)) Yaro
YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2019 #9 Opublikowano 6 Stycznia 2019 3 godziny temu, michal1977 napisał: Udało się jednej z nich mnie oszukać wpłaciłem zaliczkę na pellet i po otrzymaniu moich pieniędzy na rachunek bankowy kontakt się urwał przestali odbierać telefony odpisywać na wiadomości e-mail jak kamień w wodę. 1 minutę temu, michal1977 napisał: Dostałem rano emaila i koło godziny 12 nawiązał kontakt mnie to tez było dziwne bo dziś maja święto a on mocno sie zaangażował w próbę sprzedaży Kolego....musisz patrzeć co piszesz.... Yaro
user2018 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #10 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dostałeś maila tak bez niczego i postanowiłeś zakupić pellet z takiego maila czy sam z nimi się kontaktowałeś? Jak dzisiaj robiłeś przelew to on jeszcze nie wyszedł z banku więc na infolinii banku może ci go anulują.
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #11 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Koledzy żeby było jasne ja zakupiłem oczywiście teoretycznie 13.12.2018 roku w pierwszej firmie a od tamtego czasu kolejni chcieli mi sprzedać na tej samej zasadzie. Kontakt miałem z portali branżowych na których owe ogłoszenia się znajdują. A dziś rano dostałem ofertę na zakup
user2018 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #12 Opublikowano 6 Stycznia 2019 No i tak było trzeba odrazu, teraz sytuacja jest dużo bardziej klarowna.
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #13 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Tu masz link gdzie było, jest zamieszczona oferta firmy https://www.drewno.pl/katalogfirm/gandebiofueltrading,71783.html
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #14 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Sprawa jest rozwojowa została ta sprawa zgłoszona do konsulatu we Lwowie bo z tego okręgu był gość któremu wpłaciłem zaliczkę , w konsulacie polecono mi kancelarię prawniczą która pomaga w takich przypadkach poszkodowanym firmą
sambor Opublikowano 6 Stycznia 2019 #15 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja z takimi firmami to próbowałem dojść do ładu 2 lata temu, ale chcieli kasę z góry , więc im posłałem fotografię kasy i na tym się skończyło. Miałem w swojej okolicy człowieka który kupował od UA pellet i wcale tak tanio nie wychodziło - tir pelletu - 24t to w UA było ok 80€/t w Pl chciał sprzedawać po 560zł/t i ni jak sie to nie opłacało- po dodaniu transportu i Vat-u była cena ok 500/t, a ja pellet polski miałem wtedy po 550/t i gdzie sens? Nie wiem jak teraz, ale to nie jest wielki interes, szczególnie przy dobrym pellecie.
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #16 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Koledzy cała transakcja była przeprowadzona bardzo przemyślana Dostalem ofertę na pellet, poprosili o zamówienie wysłałem,dostałem fakturę proforme na podstawie niej zrobiłen przedpłatę którà ustaliliśmy na początku, po otrzymaniu kasy wystawili fakturę za moje zamówienie wystawili dokumenty transportowe wraz z certyfikatami, nr przesyłki do śledzenia transportu online wskazali przejście graniczne do dokonania odprawy celnej przysyłali w między czasie zamieścili zdjęcia z COP24 w Katowicach i jak po kilku dniach zaczolem sie dopytywać o transport bo żadnych ruchów na stronie spedycji nie było to nagle moje nr tel. były już nieodbieranie na emaile przestali odpowiadać w komunikatorach też zostałem zablokowany.
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #17 Opublikowano 6 Stycznia 2019 8 minut temu, sambor napisał: Ja z takimi firmami to próbowałem dojść do ładu 2 lata temu, ale chcieli kasę z góry , więc im posłałem fotografię kasy i na tym się skończyło. Miałem w swojej okolicy człowieka który kupował od UA pellet i wcale tak tanio nie wychodziło - tir pelletu - 24t to w UA było ok 80€/t w Pl chciał sprzedawać po 560zł/t i ni jak sie to nie opłacało- po dodaniu transportu i Vat-u była cena ok 500/t, a ja pellet polski miałem wtedy po 550/t i gdzie sens? Nie wiem jak teraz, ale to nie jest wielki interes, szczególnie przy dobrym pellecie. Kolego 80% pelletu w obecnym czasie pochodzi z Ukrainy A Barlinek to gdzie jest produkowany skoro firma jest z Kielc.
SONY23 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #18 Opublikowano 6 Stycznia 2019 W okolicy był niedawno jeszcze lepszy numer. Pod dom bogu ducha winnego człowieka przyjeżdża gość z lawetą po ciągnik, który niby ów sprzedawał mu na OLX-e. Gość w szoku, bo nic o tym nie wie a kupujacy już zapłacił zaliczkę na konto, żeby nikt mu nie sprzątnął okazji z przed nosa. Transport w obie strony koło 1000km i tysiak zaliczki poszło w błoto... Nerwów i fatygi nie licząc.
mkaczko Opublikowano 6 Stycznia 2019 #19 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Koledzy cała transakcja była przeprowadzona bardzo przemyślana Dostalem ofertę na pellet, poprosili o zamówienie wysłałem,dostałem fakturę proforme na podstawie niej zrobiłen przedpłatę którà ustaliliśmy na początku, po otrzymaniu kasy wystawili fakturę za moje zamówienie wystawili dokumenty transportowe wraz z certyfikatami, nr przesyłki do śledzenia transportu online wskazali przejście graniczne do dokonania odprawy celnej przysyłali w między czasie zamieścili zdjęcia z COP24 w Katowicach i jak po kilku dniach zaczolem sie dopytywać o transport bo żadnych ruchów na stronie spedycji nie było to nagle moje nr tel. były już nieodbieranie na emaile przestali odpowiadać w komunikatorach też zostałem zablokowany. To cza bylo akredytywa placicA nie zaliczka i przedplataPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 6 Stycznia 2019 #20 Opublikowano 6 Stycznia 2019 W okolicy był niedawno jeszcze lepszy numer. Pod dom bogu ducha winnego człowieka przyjeżdża gość z lawetą po ciągnik, który niby ów sprzedawał mu na OLX-e. Gość w szoku, bo nic o tym nie wie a kupujacy już zapłacił zaliczkę na konto, żeby nikt mu nie sprzątnął okazji z przed nosa. Transport w obie strony koło 1000km i tysiak zaliczki poszło w błoto... Nerwów i fatygi nie licząc. WitamJakies 12 lat temu chcialem kupic samochod z niemiecKoles chcial zaliczke zeby mu wplacic i przyjechac wieczoremPo przyjezdzie okazalo sie ze auto to kupa zlomu a koles naciaga wszystkich na zaliczkiSmutne czasy nastalyWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #21 Opublikowano 6 Stycznia 2019 35 minut temu, mkaczko napisał: To cza bylo akredytywa placic A nie zaliczka i przedplata Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Nie bardzo wiem o co ci chodzi sorry nierozumienia twojego języka
mkaczko Opublikowano 6 Stycznia 2019 #22 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Nie bardzo wiem o co ci chodzi sorry nierozumienia twojego językaAkredytywa to forma platnosci dla obrotu z zagranica1. Wplaca kase na konto akredytywy2. Dostawca musi wyslac towar3. Odbiorca towaru musi potwierdzic odbior a raczej odbior towaru potwierdza jego jakosc i upowaznia bank do wyplaty kasy4. Wyplata kasyKazdy element musi byc spelniony Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Benton661 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #23 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Mam zamiar otworzyć punkt dystrybucji pelletu z Ukrainy. Posiadam dużą powierzchnię magazynową. Miałem próbkę towaru i jest on najwyższej jakości. Ktoś kiedyś handlował z Ukrainą i opisze, jak to wygląda w praktyce?. Niby firma ma same pozytywne opinie, ale jakoś się obawiam...
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #24 Opublikowano 6 Stycznia 2019 2 godziny temu, sambor napisał: Ja z takimi firmami to próbowałem dojść do ładu 2 lata temu, ale chcieli kasę z góry , więc im posłałem fotografię kasy i na tym się skończyło. Miałem w swojej okolicy człowieka który kupował od UA pellet i wcale tak tanio nie wychodziło - tir pelletu - 24t to w UA było ok 80€/t w Pl chciał sprzedawać po 560zł/t i ni jak sie to nie opłacało- po dodaniu transportu i Vat-u była cena ok 500/t, a ja pellet polski miałem wtedy po 550/t i gdzie sens? Nie wiem jak teraz, ale to nie jest wielki interes, szczególnie przy dobrym pellecie. Kolego 80% pelletu w obecnym czasie pochodzi z Ukrainy A Barlinek to gdzie jest produkowany skoro firma jest z Kielc.
michal1977 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #25 Opublikowano 6 Stycznia 2019 12 minut temu, Benton661 napisał: Mam zamiar otworzyć punkt dystrybucji pelletu z Ukrainy. Posiadam dużą powierzchnię magazynową. Miałem próbkę towaru i jest on najwyższej jakości. Ktoś kiedyś handlował z Ukrainą i opisze, jak to wygląda w praktyce?. Niby firma ma same pozytywne opinie, ale jakoś się obawiam... Jakie ci warunki zaproponowali
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.