Qjava Opublikowano 6 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Z uwagi na zmianę ceny na stronie PGG kusząca staje się być oferta ekogroszku Czarny Piorun. I teraz moje pytanie czy ktoś miał okazję u siebie porównać spalanie tych ekogroszków? Obecnie pale mieszanką Retopala i Grenpala oba zamówione z PGG jakość Retopala w tym roku w porównaniu do poprzedniego gorsza z uwagi na spieki towar zamawiałem we wakacje. Więc coraz częściej jestem skłonny do zmiany ekogrszku.
MarekDabrowski Opublikowano 6 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Pale karlikiem i jest nie źle a czarny piorun dostałem z węglika na próbę i na tym zakończyłem straszne spieki koksowe próbowałem też bobrka którym pale ostatnie 2tygodnie i jest dobrze nie mam spiekow gdzie większość na nie narzeka Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka
YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2019 #3 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam. Czarny piorun i czarna perła .... czarno to widać... producent :))) KTK nawet oficjalnie boją się informować i stronę specjalnie stworzyli do tego cuda aby nie wiązać z CzP(czarna perła) Na stronie słowa nie ma kto jest producentem żeby psów nie wieszać ale w regulaminie......... Yaro
HarryH Opublikowano 6 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jak widzisz - jest inaczej, KTK linkuje do czarnej perły ze swojej strony głównej:
YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 6 Stycznia 2019 To wszystko po zmianach :)) jeszcze rok temu na stronie była sprzedaż, reklamy, ochy i achy.... Ludzie to pamiętają ...szczególnie ci co się nacięli i zostali na zimę z ..... wyrobem.....nie węgiel kamienny tylko kamień węgielny.... Byłem u swoich klientów i znajomych i widziałem..... temat dla mnie zamknięty a dla nich to już.... krecha w pamięci.. Na początku chyba 2 lata wstecz miałem u siebie w firmie na testach i gdyby nie kamienie słynna CZ Perła byłaby w miarę ok. ale w zeszłym sezonie widziałem u klientów..... Yaro
arturgruszeczka1 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #6 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja palę czarną perłą i zero problemów, popiół ok, co prawda mogłoby go być mniej, spiekow brak, wypala się idealnie. Zużycie około 21kg na dobę, grzeje jakieś 210m. Kupowałem jeszcze po cenie 720 za tonę z darmowym transportem. Na pewno są lepsze wegle, ale cena...Piec seko max lee 17kw.Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
YaroXylen Opublikowano 6 Stycznia 2019 #7 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Godzinę temu, arturgruszeczka1 napisał: Kupowałem jeszcze po cenie 720 za tonę z darmowym transportem. Perełka dzisiaj 719 zł z dostawą , a ten piorun 839 zł z dostawą ... przecież to darmo , a węgiel na świecie tanieje .... Yaro
segal21 Opublikowano 7 Stycznia 2019 #9 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Jak inźynier na filmie nie umnie ustawić kotła to ma takie cuda, ja pale Czarną Perłą juź drugi rok i takich cudów nigdy nie miałem, pale cały czas na Pid i jest ok.
Arczi82 Opublikowano 7 Stycznia 2019 #10 Opublikowano 7 Stycznia 2019 zgadza się u jednego tak się pali u drugiego tak :) podam przykład z wesołą : Miałem to samo jak na filmiku kalafiory, pobawiłem się troszkę i nie było źle ale od czasu do czasu jakiś spiek się pojawiał kolega na innym piecu i innym palniku "nie na fajce" nic nie musiał korygować palił się jak ta lala. W razie wątpliwości czy ten sam opal - mieszka niedaleko i sam mu zawiozłem 4 worki :).
Qjava Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor #11 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Po prześledzeniu różnych wątków dotyczących opału wacham się teraz między Karlikiem a Bartexem Silver opinie o problemach ze spiekami odpychają od opału z PGG.
Arczi82 Opublikowano 10 Stycznia 2019 #12 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Co do Karlika z PGG to polecam, naprawdę ładnie się to pali i mało popiołu z tym ze zamawiałem go latem jak tylko był dostępny w sklepie internetowym. Minęło już kilka miesięcy i nie jestem w stanie powiedzieć jak to teraz się pali i czy mokre nie przyjedzie. Retopal za to się bardzo popsuł. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.