Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z dogrzaniem co

Bulala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam taki problem mam ustawioną temp wyjsciową z pieca 65st na grzejniki idzie 50st powrót 40 st po czym na grzejnikach jest tylko 30st gdy zrobię na powrocie 30 to grzejniki mam 50 st posiadam zawór 4drożny z siłownikiem dwie pompy co i cwu piec galmet kwpdm 17kw ogrzewam 110m2 ,11 grzejników aluminiowych bojler 200L proszę o pomoc pozdrawiam.

Opublikowano

Narysuj schemat instalacji, ew. zdjęcia z opisem co gdzie idzie.

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie jutro z rana dopiero wstawię schemat gdyż nie ma mnie w domu a jakies sugestie bez tego da się wysnuć.

Opublikowano

Z tego co widzę to ja mam cwu polaczone z co i może w tym jest problem?

Opublikowano

To tym bardziej narysuj, jak to jest połączone, albo wstaw zdjecia.

Opublikowano
2 godziny temu, odpowietrznik napisał:

Da się wysnuć-dodatkowa pompa w obiegu kotłowym

4D ..jpg

IMG-20181221-WA0002.jpg

Opublikowano
23 minuty temu, Bulala napisał:

IMG-20181221-WA0002.jpg

Prawa strona wyjście cieplej wody dół powrót zimnej lewa strona czerwona pompa bojler i pompa zielona Co zawór teraz otwarty na maxa źle skalę założyłem

Opublikowano

Nie widać dokładnie, gdzie podłączone jest zasilanie pompy CWU. Czy rura zasilająca przechodzi za mieszaczem i podłaczona jest przed nim (do rury na prawo od mieszacza 4D?)

Gdzie podłączony jest powrót z CWU?

Czy powroty od  wszystkich nitek  zasilania ( cztery w sumie) za pompą CO są spięte razem i podłaczone z lewej strony mieszacza 4D?

Brak filtrów przed pompami oraz zaworu zwrotnego za pompą CO (może ukryty pod izolacją?)

Opublikowano

Filtrów nie ma oraz zaworu zwrotnego też nie resztę nie czaje musze porobić zdjęcia od tyłu całej instalacji 

Opublikowano

Przede wszystkim to zrób zdjęcie, czy i jak podłaczone jest naczynie wyrównawcze. Układ zamknięty czy otwarty?

Opublikowano

Układ zamknięty jutro z rana wyśle zdjecia co i jak pozdrawiam serdecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.