Sumeja Opublikowano 3 Grudnia 2018 #1 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam. Czy jest ktoś użytkownikiem kotła Biawar pellux 200 touch? Nikt przez 3 sezony nie potrafi mi pomóc w ustawieniu pieca. Obecnie przy temperaturze dodatniej spalil ok 40 kg pelletu przez 20 h. Gdzie jest problem? Kocioł? Hydraulika? Ktoś jest w stanie mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 3 Grudnia 2018 #2 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ktoś jest w stanie pomoc. Tylko twoje pytanie o kant d bo nic nie wiemy i instalacji i domu. Na twoje pytanie można odpowiedzieć ze pali bardzo mało jeżeli masz 600m2A poważnie to musisz dać więcej informacji żeby zainteresować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumeja Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Dom 150 metrów. Ogrzewana powierzchnia 100 metrow. Ocieplony. Strat ciepła nie ma. W domu gorąco bez różnicy czy na piecu 50 czy 70, na mieszaczu 35 czy 45. Spalanie o którym pisałam było przy temp kotła 65,mieszacza 45 i woda 50. Od 2 dni piec 55,mieszacz 35 i woda 45. Praktycznie to samo spalanie. Histeryza 10 lub 15. Też bez różnicy. Problem w ustawieniach czy w instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exel72 Opublikowano 28 Grudnia 2018 #4 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 z jaką mocą chodzi teraz piec? jaka dawka podawania -co ile ? jaki czas? jaka siła nadmuchu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.