Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jestem niezwykle zadowolony!

Gość Cemol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość berthold61
Opublikowano
6 godzin temu, abcde napisał:

a jestes z niego zadowolony ?)

Jestem zadowolony jak diabli , ktoś tu na forum dał mi linka do aukcji chyba w marcu , aukcja dotyczyła sprzedaży 5 kotłów na ekogroszek oraz 5 kotłów na pllet , to były kotły Zębiec saturn 10kw 3 tys zł ten mój ,oraz Zębiec agat 10kw za 4 tys zł kotły to prototypy przedprodukcyjne i po badaniach postanowiła firma je sprzedać , na moim ślimaku była jeszcze farba więc chyba nawet testów na nim nie robili , co miałem się zastanawiać ? cap w ciemno i tyle , w maju instalowałem go i ciut problemów z ustawieniami ale to tylko chwilkę trwało aż bakcyla załapałem , teraz mogę spalac ekogroszek o spiekalności 80Ri zresztą jeszcze go spalam pozostałość po zasypowcu defro, , zakup był to strzał w dychę za taką kasę , sam zestaw do poprzedniego kotła tyle kosztował a tu cały porządny kociołek , a co najważniejsze bardzo oszczędny teraz idzie ok 8kg na dobę 120m2 w domu 23-24 stopnie , kto debeściak ?

Opublikowano

ale nie masz glazury :))

Opublikowano
2 minuty temu, berthold61 napisał:

..... kto debeściak ?

Dobrze gada.....

YARO

Gość berthold61
Opublikowano

Nie glazury nie ma i pewnie długo nie będzie , tam raczej burdel jest , hehe

Opublikowano
17 minut temu, berthold61 napisał:

tam raczej burdel jest

bertold61 jest debeściak :-) Jak ja jeszcze miałem kotłownię, to chyba od ostatniego bombardowania w 45 żadnej kobiety w niej nie było :-)

Opublikowano
2 godziny temu, abcde napisał:

Gosci zapraszam do salonu...a nie do kotlowni..

Jak salon z kominkiem to niektórzy twierdzą że to też kotłownia.

Opublikowano

Gości zapraszacie do kotłowni? Nic nie boicie że pranie Wam pobrudzą.

9 godzin temu, HarryH napisał:

bertold61 jest debeściak :-) Jak ja jeszcze miałem kotłownię, to chyba od ostatniego bombardowania w 45 żadnej kobiety w niej nie było :-)

Kto w takim razie pranie wiesza.

poz Hermogenes 

Opublikowano
1 godzinę temu, Hermogenes napisał:

Gości zapraszacie do kotłowni? Nic nie boicie że pranie Wam pobrudzą.

To chyba pompiarze maja ten luxus ze pralnie w kotłowniach porobione 

Opublikowano

Wracając, hehe, do tematu, niejako go podbijając, uważam, że pionowe płomieniówki w kotłach podajnikowych są wporzo. Kupując kocioł nawet się nad tym nie zastanawiałem - raczej kierowałem się tym o czym się czyta w necie, a więc opinie o firmie, rodzaj palnika, typ i wersja sterownika i mniej lub bardziej obiektywne opinie. Teraz, po 2 miesięcznej eksploatacji widzę, że budowa, kształt i układ kanałów wymiennika są choćby z punktu widzenia codziennej eksploatacji równie istotne.

Opublikowano

Tyle ile mu wsypiesz, jak każdy. 

Gość Visitor1230
Opublikowano

O o o, otoz to . U mnie jak ostatnio wialo przy mrozie w dzien i w noc to mi sie tak krzywe rozjechaly, za 30 kg wciagnal . A w instukcji nic o tym nie było 2czytaj.gif

Opublikowano

Myślałem że jak jest taki *** to jeszcze produkuje:))

Opublikowano
50 minut temu, abcde napisał:

A ile to cudo spala:)

Jak już nazwałeś ten mój kocioł cudem, to muszę Ci odpowiedzieć nieco filozoficznie: jak ktoś kupił sobie cudo-auto, nooo, choćby Bentleya albo Rollsa, to nietaktem jest pytać go o spalanie. Raczej hehe o zawartość barku czy ilość karatów na nakrętkach wentyli.

Odpowiadając zaś wprost, pali mniej więcej tyle ile wynika w przeprowadzonego audytu energetycznego budynku i branego z dużą poprawką (w dół) iloczynu tego co napisano na workach w pozycjach waga i wartość opałowa. Jest parę zagadek, których przez te 2 miesiące eksploatacji nie rozwiązałem, ale zbytnio nie zawracam sobie nimi głowy, bo jak wydałem majątek na kocioł, to teraz muszę tyrać na 1,5 etatu.

Poza tym, decydując się na zakup nazwijmy to - wypasionego kotła, zrobiłem to nie dla fanaberii, ale spodziewałem się adekwatnej jakości, przecież nie w temacie estetyki, ale obsługi i parametrów. Póki co jestem bardzo zadowolony z w zakresie jego czyszczenia z sadzy i popiołu, co jest tematem niniejszego wątku ;) Aha, miałem jeszcze złotą szufladę na popiół, ale to inna bajka.

Opublikowano

Sadza w takim kotle...fuj:))

Opublikowano
14 minut temu, Cemol napisał:

;) Aha, miałem jeszcze złotą szufladę na popiół, ale to inna bajka. 

Czapki wicher niesie

róg huka po lesie

ostał ci się ino sznur  ostał ci się ino sznur.

poz Hermogenes

Gość Visitor1230
Opublikowano
21 minut temu, abcde napisał:

Nieprawdopodobne… a jednak

Opublikowano
19 godzin temu, abcde napisał:

Mówisz o tym takim czarnym proszku, którym smarują się kominiarze? Tak, widziałem toto w necie. Nie bardzo w to wierzę, ale podobno można się z tym spotkać nawet w niektórych typach kotłów (?)

Opublikowano

Sadza to nie problem przecież wymyślono na nią wapno.

Opublikowano
20 godzin temu, Cemol napisał:

. Póki co jestem bardzo zadowolony z w zakresie jego czyszczenia z sadzy i popiołu, 

To zastanów się co napisales:)

Opublikowano

No tak, teraz to widzę,  - miało być "Póki co jestem bardzo zadowolony z w zakresie jego czyszczenia z czegoś, co mikronowym, ledwo widocznym nalotem, osadza się w na niewielkiej powierzchni wymiennika i choć prawie białe, może być uznane za sadzę..."

Sorry!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.