Martino84 Opublikowano 24 Listopada 2018 #1 Opublikowano 24 Listopada 2018 Dzień dobry, Wczoraj otrzymałem do mojego pieca DEFRO SMART EKOPELL 28kW moduł WIFI RS ST-5060. Wszystkie kroki wraz z rejestracją przebiegły pomyślnie. Tak mam podłączone: Taki mam sterownik przy piecu: Niestety na stronie emodul.pl wyskakuje mi taki komunikat: Spróbowałem na stronie zdalnie.techsterowniki.pl, również bez skutku: Niestety w sterowniku pieca nie mam czego takiego jak (Menu >> Menu instalatora >> Moduł internetowy >> Rejestracja). Kod rejestracyjny wygenerowałem sobie na module WIFI. Ktoś miał podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
Martino84 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor #2 Opublikowano 26 Listopada 2018 Może komuś pomoże. Taką odpowiedź otrzymałem. Cytat Witam, aby moduł Defro Wifi RS zadziałał w tym zestawieniu należy odłączyć wbudowany moduł internetowy w pierwszej kolejności. Na załączonym zdjęciu zaznaczyłem miejsca, gdzie należy rozwiązać problem. 1. Przy wyłączonym zasilaniu odkręcamy czarną pokrywę z górnej części listwy. 2. Po zdjęciu pokrywy odłączamy małą płytkę z gniazdem USB oraz gniazdem internetowym RJ45 od głównej płytki, należy w tym celu odpiąć tasiemkę, którą połączone są oba układy. Tasiemkę odpinamy od głównej płytki i zostawiamy luźno. Po założeniu czarnej pokrywy włączamy zasilanie, ponownie rejestrujemy moduł w razie potrzeby i komunikacja miedzy urządzeniami powinna mieć miejsce. Cytuj
gilal Opublikowano 27 Listopada 2018 #3 Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Jezeli masz moduł internetowy wbudowany to po co Ci moduł WiFi? Jezeli masz tam w kotłowni sygnał to kupujesz zwykły wzmacniacz WiFi https://www.conrad.pl/p/wzmacniacz-sygnalu-repeater-wi-fi-tp-link-tl-wa850re-1-x-rj45-lan-300-mbs-989931 łączysz go przewodem z modułem wbudowanym i śmiga :) Oczywiście wnioskuję, że nie masz jak puścić przewód od routera Pozdrawiam Edytowane 27 Listopada 2018 przez gilal Cytuj
BieliK20 Opublikowano 25 Marca 2020 #4 Opublikowano 25 Marca 2020 Witam mam problem modułem od internetu . Połączony jest on kablem od wzmacniacza sygnału do modułu przy piecu . Po zalogowaniu się na emodul.pl wyskakuje komunikat brak połączenia modułu z internetem . Sprawdzałem kabel który łączy wzmacniacz z modułem przy piecu i jest sprawny, bo na laptopie mam internet za pomoca kabla Cytuj
eliks Opublikowano 26 Marca 2020 #5 Opublikowano 26 Marca 2020 A wzmacniacz na pewno masz dobrze skonfigurowany? Cytuj
gilal Opublikowano 26 Marca 2020 #6 Opublikowano 26 Marca 2020 Może w sterowniku - moduł internetowy - nie jest uaktywniony DHCP? Cytuj
apollo47 Opublikowano 23 Września 2021 #7 Opublikowano 23 Września 2021 witam mam podobny problem. prosze o pomoc bo nigdzie nie poteafie znalezc jakich kolwiek informacji na ten temat. Otoz polaczylem kablem jw wejscie w na listwie z kotla z ruterem w salonie tj 15 metrowy kabel ethernet . Rejesttacja pomyslnie przebiegla , nawet na chwile sie polazaly wartosci z pieca ( nie aktualne tylko z przed jakies godziny) a nastepnie jiz 3 dni nie dziala wgl. caly czas wyskakuje komunikat BRAK POLACZENIA MODULU Z INTERNETEM. Jakies rady? z gory dziekuje. (dodam ze kabel jest ok a sygnal wifi rowniez ) Cytuj
gilal Opublikowano 24 Września 2021 #8 Opublikowano 24 Września 2021 (edytowane) Witaj Tak na szybko to sprawdź czy masz aktywny DHCP w stetowniku i jak kocioł stoi wygaszony to wyłącz na chwilę sterownik. Pstryczkiem 😁😁😁 Włącz. I zobacz czy się połączy. Trochę poczekaj, aż wszystkie dane będą dochodzić z serwera TECH. Edytowane 24 Września 2021 przez gilal Cytuj
apollo47 Opublikowano 24 Września 2021 #9 Opublikowano 24 Września 2021 to co napisales zrobione ale przyczyna bylo ze nie zatwierdzilem przetwarzania danych osobowych i kodu pocztowego. banal a tego nie widzialem wczesniej. Ale dzieki za odpowiedz! 🙂 Cytuj
apollo47 Opublikowano 24 Września 2021 #11 Opublikowano 24 Września 2021 i znow to samo.. nie wiem juz sam co jest grane 😞 Cytuj
gilal Opublikowano 24 Września 2021 #12 Opublikowano 24 Września 2021 Ja u siebie mam pod to podłączone https://komtek24.pl/wzmacniacz-sygnalu-wifi-tp-link I śmiga 😁 Cytuj
celnikoli Opublikowano 8 Października 2021 #13 Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) Cześć mam do Was pytanko. Czy sterowniki pieca DEFRO (w moim przypadku APC 3 Slim) współpracują tylko z modułami WIFI sygnowanymi logiem DEFRO czy też z tymi bezpośrednio od TECHa? Oba niczym się technicznie nie różnią a DEFRO są droższe. Edytowane 8 Października 2021 przez celnikoli Cytuj
gilal Opublikowano 9 Października 2021 #14 Opublikowano 9 Października 2021 Witaj Z logo DEFRO. Pozdrawiam Cytuj
Uzytkownik0001 Opublikowano 1 Listopada 2021 #15 Opublikowano 1 Listopada 2021 Martino84 Witam, odkopałem temat i aktualnie mam ten sam problem. Mógłbyś napisać jak udało Ci się podlączyć modem ostatecznie? Moduł podaje mi kod do rejestracji, po chwili wyskakuje ten sam komunikat co u Ciebie o błędzie. Dzięki z góry za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj
rob85968 Opublikowano 14 Marca 2022 #16 Opublikowano 14 Marca 2022 Witam Czy do Defro ze sterownikiem APCK Slim wytarczy mi zwykły wzmacniacz sygnału do wifi, czy jest potrzebny ten oryginalny moduł WIFI z logo DEFRO? Pozdrawiam Cytuj
Snurq Opublikowano 17 Marca 2022 #17 Opublikowano 17 Marca 2022 Niestety potrzebny moduł DEFRO WIFI RS albo DEFRO ST-505 jeżeli jest możliwość doprowadzenia przewodu. Cytuj
waldigator Opublikowano 23 Lipca 2022 #18 Opublikowano 23 Lipca 2022 W dniu 24.09.2021 o 19:26, gilal napisał: Ja u siebie mam pod to podłączone https://komtek24.pl/wzmacniacz-sygnalu-wifi-tp-link I śmiga 😁 Pokaż jak i do czego masz podłączone. Też się będę za to zabierał. W dniu 24.09.2021 o 19:26, gilal napisał: Ja u siebie mam pod to podłączone https://komtek24.pl/wzmacniacz-sygnalu-wifi-tp-link I śmiga 😁 Siemanko. Pokaż jak i do czego masz podłączone. Też się będę za to zabierał. Cytuj
gilal Opublikowano 23 Lipca 2022 #19 Opublikowano 23 Lipca 2022 Aaa, ok 🙂 Wzmacniacz kablem do sterownika kotła. A wzmacniacz po Wi-Fi łączysz z modułem internetowym. Jak już połączy rejestrujesz moduł defro według instrukcji i gotowe. Nic trudnego 🙂 Cytuj
brak2 Opublikowano 20 Lutego #20 Opublikowano 20 Lutego A ja mam taki komunikat na piecu brak transmisji z GSM Cytuj
Snurq Opublikowano 22 Lutego #21 Opublikowano 22 Lutego Menu ustawień --> Moduł GSM --> Wyłączony Cytuj
brak2 Opublikowano 23 Lutego #22 Opublikowano 23 Lutego (edytowane) To wtedy nie mam sterowania online.🫣 moduł to wifi Defro FR. Połączenie z telefonem mam i podgląd na większość parametrów. Włączam moduł i czy coś jeszcze muszę konfigurować? Edytowane 23 Lutego przez brak2 więcej informacji Cytuj
Snurq Opublikowano 24 Lutego #23 Opublikowano 24 Lutego Sterowanie internetowe to opcja "Moduł Ethernet", to ona ma być załączona, a "Moduł GSM" wyłączony o ile nie masz sterownika ST-65 GSM, który jest obecnie archaiczny i nie stosowany. Cytuj
brak2 Opublikowano 26 Lutego #24 Opublikowano 26 Lutego (edytowane) Ale jak mam włączony ethernet a wyłączony moduł na piecu to tracę połączenie z piecem na aplikacji. Kod generowany do połączenia jest właśnie przez te menu moduł GSM. Edytowane 26 Lutego przez brak2 więcej danych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi