Szalpytona Opublikowano 22 Października 2018 #1 Opublikowano 22 Października 2018 Witam. Przecieka mi zawór bezpieczeństwa w piecu gazowym. Do momentu aż ciśnienie spadnie do stanu 0.0 . Czy jest możliwość wymienić ten zawór we własnym zakresie czy konieczne jest wezwanie serwisanta ? Jeśli tak to gdzie kupię taki zawór . Załączam zdjęcie Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj
Konrad666 Opublikowano 3 Lutego 2022 #2 Opublikowano 3 Lutego 2022 Witam. Czy rozwiązałeś problem? Bo ja mam podobn. Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 4 Lutego 2022 #3 Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) Przyczyna moze być padniety zawor bezpieczeństwa ale tez brak poduszki powietrznej w naczyniu przeponowym(uszkodzona membrana=naczynie w całości wypelnione woda=brak kompensacji ciśnienia)Można to sprawdzić naciskając na zaworek naczynia,jeżeli leci woda to naczynie do wymiany Edytowane 4 Lutego 2022 przez Uzytkownik2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi