Skocz do zawartości
IGNOROWANY

brak komunikacji ecoster touch ze sterownikiem palnika

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam planuje dokupić moduł c do sterownika ecomax850p2-c i mam pytanie na allegro jest taki moduł Moduł C rozszerzający do regulatorów ecoMAX oto link https://allegro.pl/oferta/modul-c-rozszerzajacy-do-regulatorow-ecomax-7721356816?item=7721356816 oraz na kotły.com.pl oto link https://kotly.com.pl/produkt-modul-rozszerzajacy-c-firmy-plum-5276.html?l=pl obydwa firmy plum różnią się chyba tylko etykietą i tu mam kłopot który mam kupić możecie coś doradzić konkretnie potrzebuje zrobić sterowanie drugiego piętra drugim zaworem 4-drogowym z siłownikiem żeby całkowicie drugiego piętra nie wyłączać poprzez odłączenie pompy i zamknięcie zaworu tylko obniżenie temperatury na grzejniki jak nikogo tam nie ma i podniesienie jak ktoś będzie tam przebywał  nie chce używać innego sterownika  urządzenia sterującego tylko tym zaworem  wolę żeby ustawianie temperatury ma grzejniki z drugiego piętra odbywało się z panelu pokojowego  dziękuję za każdą sugestię odnośnie tych modułów. ps. dołączyłem zdjęcia tych modułów

Screenshot_2020-03-08 Moduł C rozszerzający do regulatorów ecoMAX.png

modulckotyly.jpg

Gość robin60
Opublikowano

Jak mogę Ci podpowiedzieć to ten moduł C z pierwszego linku. Jak do sterownika 850 P2C 

Możesz go nabyć poza allegro tylko zażądaj faktury imiennej dla osoby fizycznej. Raz , że poza allegro kupisz go taniej o 10% dwa , że od tej faktury odpiszesz 17% ceny. Przy rozliczeniu rocznym w ramach modernizacji kotłowni.

Opublikowano

Dzięki czyli ten drugi nie pasuje tak. To już nie ma wielkiego znaczenia czy z allegro czy poza allegro  ceny wyskakują te same a o fakturę to pomyślę Dziękuję i miłego  weekendu

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum prosiłbym o pomoc ze zgraniem panelu pokojowego ecoSTER TOUCH ze sterownikiem ecoMAX860P TOUCH. Po podłączeniu panela do sterownika panel się uruchamia, jednak nie ma żadnych parametrów z kotła, kocioł nie reaguje na panel, w ustawieniach serwisowych w wyborze termostatu brak opcji ecoster tylko wyłączony lub uniwersalny. Na panelu w informacjach widoczny jest Panel, Moduł A i panel ecoster z wersją oprogramownia, na panelu na kotle tak samo w informacjach widoczny jest panel ecoSTER T3 ale w wersji softu pojawia się napis BLOCKED. Wersje softu to Panel 11.14.26 Moduł A 11.11.32P1 ecoSTER TOUCH T3 1.14.80. Czy taka sytuacja może być spowodowana różnicą w wersjach softu, czy to kwestia ustawień kotła/panela? 

Opublikowano

@gregor1234 a jak wygląda sprawa z połączeniami panel  sterownik czy nie są zamienione D+ z D-

Opublikowano

@gregor1234 jeżeli jest wszystko dobrze połączone to chyba albo panel nie jest do tego sterownika albo soft nie pasuje

Wersja modułu A:
10.12.56
Wersja modułu Panel:
10.14.42
Wersja modułu ecoSTER 1:
1.14.73
Wersja modułu 😄
1.30.7
Wersja modułu Lambda:
0.37.10
ja mam takie wersje softu i wszystko działa mój sterownik to ecomax850p2-c
Opublikowano

@gregor1234 a w sterowniku pod które wejście jest podłączony panel bo panel sterujący w piecu ma osobne wejście przynajmniej u mnie przez gniazdo rj11

Opublikowano

@gregor1234 No to chyba jakaś nie zgodność w wersjach softu lub nie właściwy panel według instrukcji co ściągnąłem z  neta tak powinno być podłączone spróbuj zresetować sterownik pieca do fabrycznych ale najpierw zapisz sobie jakie sa ustawienia wydajności podajnika i kaloryczności paliwa i inne ustawienia

Opublikowano

@gregor1234 raczej serwis plum producent kotłów tylko montuje te sterowniki w swoich kotłach nie produkuje sterowników jeżeli montował piec u pana serwisant to z nim proszę się skontaktować albo bezpośrednio z serwisem plum

@gregor1234  jeszczę  może pan na forum pod tym tytułem  Palnik Kipi Palnik Kipi W Naszych Piecach Wymiana Doświadczeń Użytkowników  zapytać może ktoś tam więcej wie ode mnie może coś więcej doradzi

Opublikowano

@gregor1234 nie ma za co tylko nie za bardzo panu pomogłem proszę spróbować na tym forum co pisałem może tam ktoś jeszcze coś doradzi

Link afiliacyjny

🔧 Szukasz fachowca?

Wybierz branżę i porównaj oferty firm z Twojego regionu