Adriancocwu Opublikowano 18 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Witam Mam problem z moim zbiornikiem na wodę,napełniłem go wodą tak, że woda(z baniaka) jest juz w kuchni i w łazięce po lewej stronie każdej baterii. A problem polega na tym,że woda z tego baniaka wcale nie płynie na zasilanie ani na powrót. Pewnie rozwiązanie jest proste ale nie jestem na tyle wtajemniczony i liczę na pomoc z zewnątrz. Dodaje zdjęcie aby ktoś mógł to sobie zobrazować i z góry dziękuję .
g69 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 17 minut temu, Adriancocwu napisał: A problem polega na tym,że woda z tego baniaka wcale nie płynie na zasilanie ani na powrót. Woda w baniaku jest użytkowa a powrót i zasilanie baniaka to woda kotłowa.Te obiegi się nie mieszają.
odpowietrznik Opublikowano 18 Sierpnia 2018 #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Rozumiem że problem polega na tym że nie leci ciepła woda z baterii?pewnie jest zapowietrzona wężownica,brak odpowietrznika na rurze zasilającej bojler,czy dolna rura od wężownicy jest ciepła?możesz spróbować popuścić śrubunki na rurach idących na wężownicę.A gdzie jest rura do naczynia wyrównawczego?
g69 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 #4 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 A nie jest gdzieś zakręcony zawór?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.