SEKOM12krebos Opublikowano 16 Maja 2018 #1 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Myślę o zakupie grill gazowego, ale patrząc na ceny to rozpiętość jest ogromna. Grilluje niezbyt często. Czym się kierować przy wyborze grilla? Może ktoś kto już ma poleci sprzęt, który się sprawdził? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 16 Maja 2018 #2 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Też by mnie ten temat interesował . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozefg1 Opublikowano 18 Maja 2018 #3 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Grill gazowy? Nigdy! Tylko na zwykły węgiel drzewny! Na gazowym te grillowanki po prostu śmierdzą gazem.... Oczywiście są tacy którzy nie mają warunków na grill węglowy, wówczas lepszym rozwiązaniem jest elektryczny. Tyle że pieczyste nie będzie miało wtedy tego charakterystycznego smaku i zapachu - grill węglowy piecze i jednocześnie podwędza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEKOM12krebos Opublikowano 18 Maja 2018 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Jak to możliwe, skoro gaz jedynie nagrzewa płytę która grilluje a żywność, nie ma z nim kontaktu? Grill węglowy wolałabym wyeliminować bo wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne powstają gdy tłuszcz kapie na ogień, i to wszystko wraz z dymem osiada na jedzeniu. Do tego tacki aluminiowe... Może ktoś ma inne doświadczenia z grillem gazowym? Nie chciałabym się sugerować opiniami z netu sponsorowanymi przez producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermogenes Opublikowano 18 Maja 2018 #5 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Czym byś nie podgrzewała i tak tego nie unikniesz cyt za wiki WWA powstają w żywności podczas jej przetwarzania termicznego, np. smażenia, pieczenia, wędzenia, grillowania lub prażenia. poz Hermogenes dodałem a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_M_ Opublikowano 18 Maja 2018 #6 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Oprócz tych barbarzyńskich metod obróbki żywności, są jeszcze metody miej inwazyjne, na przykład duszenie. Proponuje zamiast tego grilla, zakup kociołka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 18 Maja 2018 #7 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Oj duszenie jest proste i dużo sprzętu do niego nie potrzeba - wystarczy kawał sznurka, stary krawat w ostateczności pończocha. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEKOM12krebos Opublikowano 18 Maja 2018 Autor #8 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 To może jeszcze raz. Chciałabym kupić grill gazowy ale nie wiem jaki wybrać. Dziękuję za odpowiedź nie kupuj gazowego, węglowy lepszy - napisałam dlaczego nie chce węglowego. Za wiadomości o akrylamidach i innych trujących składnikach jedzenia, ubrań, butów chemii itd też dziękuję, ale to nie ten temat. Proszę osoby, które używają grilla gazowego i są zadowolone, jeżeli takie są :-) o wypowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.