Skocz do zawartości
  • Witaj na naszym forum o ogrzewaniu!

    Na forum znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań związanych z ogrzewaniem. Zachęcamy do rejestracji po której: będziesz miał(a) możliwość pisania postów, zobaczysz wszystkie zdjęcia i schematy, staniesz się częścią naszego forum :) Zapraszamy...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Myślę o zakupie grill gazowego, ale patrząc na ceny to rozpiętość jest ogromna. Grilluje niezbyt często. Czym się kierować przy wyborze grilla? Może ktoś kto już ma poleci sprzęt, który się sprawdził? 

Edytowane przez SEKOM12krebos

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też by mnie ten temat interesował .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Grill gazowy? Nigdy!

 Tylko na zwykły węgiel drzewny!   Na gazowym te grillowanki po prostu śmierdzą gazem....  

Oczywiście są tacy którzy nie mają warunków na grill węglowy, wówczas lepszym rozwiązaniem jest elektryczny.

Tyle że pieczyste nie będzie miało wtedy tego charakterystycznego smaku i zapachu  - grill węglowy piecze i jednocześnie podwędza.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak to możliwe, skoro gaz jedynie nagrzewa płytę która grilluje a żywność, nie ma z nim kontaktu? Grill węglowy wolałabym wyeliminować bo wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne powstają gdy tłuszcz kapie na ogień, i to wszystko wraz z dymem osiada na jedzeniu. Do tego tacki aluminiowe... Może ktoś ma inne doświadczenia z grillem gazowym? Nie chciałabym się sugerować opiniami z netu sponsorowanymi przez producentów. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Czym byś nie podgrzewała i tak tego nie unikniesz cyt za wiki WWA powstają w żywności podczas jej przetwarzania termicznego, np. smażenia, pieczenia, wędzenia, grillowania lub prażenia. poz Hermogenes

 dodałem a

Edytowane przez Hermogenes

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Oprócz tych barbarzyńskich metod obróbki żywności, są jeszcze metody miej inwazyjne, na przykład duszenie
Proponuje zamiast tego grilla, zakup kociołka. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Oj duszenie jest proste i dużo sprzętu do niego nie potrzeba - wystarczy kawał sznurka, stary krawat w ostateczności pończocha.

Pozdr.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To może jeszcze raz. Chciałabym kupić grill gazowy ale nie wiem jaki wybrać. Dziękuję za odpowiedź nie kupuj gazowego, węglowy lepszy - napisałam dlaczego nie chce węglowego. Za wiadomości o akrylamidach i innych trujących składnikach jedzenia, ubrań, butów chemii itd też dziękuję, ale to nie ten temat. Proszę osoby, które używają grilla gazowego i są zadowolone, jeżeli takie są :-) o wypowiedź. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.



×

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.