Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gdzie KupiĆ Dobry OpaŁ W Lubelskim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy może ktoś polecić dobry (i nie drogi) groszek, eko-groszek, miał w którymś ze składów opału w okolicach Lublina?

Sezon się skończył, ale jeden z wniosków który wyciągnąłem z niego brzmi: UWAŻAJ NA CENY I JAKOŚĆ!!!

Dziś obdzwoniłem parę składów i zupełnie inaczej rozmawiają niż w październiku czy listopadzie jakby milej i sympatyczniej :) a w zeszłym roku na początku sezonu "z buta klienta, z buta" ;)

Polska to piękny kraj :)

Pozdrawiam Wszystkie "Palaczki i Palaczy"

Jarek

P.S.

Mamy wiosnę!!! :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja też się dopisuje (właśnie dzisiaj kupiłem kociołek na eko groszek ), ale wygląda na to że w lubelskim dobrego eko nie ma, a może ktoś poda namiary na dobry pellet w lublinie lub okolicach....

Opublikowano

Ja kupiłem niedawno u pewnego człowieka z Jastkowa Eko-groszek za 500 zł/tona w workach 50 kg. To jakiś brunatnawy z Czech, gościo chwali się certyfikatem (nawet nie oglądałem). Telefonu nie podam - bo zasady forum - ale szukajcie w anonsach po cenie.

Jak się pali niestety nie wiem, bo nie mam (jeszcze) boilera, ale u gościa można zobaczyć (proponował, ale w pośpiechu nie skorzystałem).

Opublikowano

Moi Drodzy

ja kupuję ekogroszek na składzie przy ul. Zemborzyckiej. Za tonę 780 zł, ale towar super. Nie robią się spieki, całość wypala się bardzo dobrze. Kiedyś eksperymentowałem z innym towarem i miałem tylko więcej roboty z czyszczeniem kotła.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Kupiłem swego czasu ten ekogroszek od człowieka z okolic Jastkowa - tak na próbę wziąłem 500kg.

Szczerze to nie polecam - fakt, popiołu bardzo mało, ale kopci się z komina tragicznie - no ale jak to z węgla brunatnego to co się dziwić. Dach na mieszkaniu przy kominie mam czarny. Teraz kupiłem miału ze śląskiej kopalni, zapłaciłem 510 zł/t i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony - co prawda trochę więcej popiołu jest niż przy ekogroszku, ale całkiem co innego się z komina wydobywa.

Pozdr.