Techmik Opublikowano 2 Lutego 2018 #1 Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam, mój problem polega na tym nie działa mi sterownik k1pv4 i chce palić rusztem awaryjnym bez pomp bo nie działają jak sterownik nie działa chce palić na grawitacji ale niestety temperatura kotła rośnie do 100 stopni a na grzejniki ledwo 30 stopni mogę wiedzieć dlaczego nie chce iść na grzejniki lub na bojler? zawór różnicowy jest w instalacji.
marcus312 Opublikowano 3 Lutego 2018 #2 Opublikowano 3 Lutego 2018 Możliwe że rury nie są po wznosie do grzejników ,ale to tylko jedna z możliwych przyczyn :D
Przemyslaw85 Opublikowano 3 Lutego 2018 #3 Opublikowano 3 Lutego 2018 Podłącz pompę na krótko do prądu. Będziesz miał chociaż zapewniony obieg. Wypiąć że sterowniki i do gniazdka. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
pięknyroman Opublikowano 12 Lutego 2018 #5 Opublikowano 12 Lutego 2018 Możliwe że rury nie są po wznosie do grzejników ,ale to tylko jedna z możliwych przyczyn :D zapytam tak po co w instalacji stosowane są spadki? bo jeśli masz zamiar stwierdzić że po to aby grawitacja działała to się zastanów dwa razy
sambor Opublikowano 12 Lutego 2018 #6 Opublikowano 12 Lutego 2018 I widać że zawór różnicowy w instalacji nie czyni grawitacji w inst CO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.