Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2 Obiegi Grzewcze Piec Kondensacyjny Vaillant

brovar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie da się polecić konkretnej nastawy zaworu termost.stałotemp.Nastawisz jakąś tam wartość która w danej chwili daje komfort cieplny w pomieszczeniach ale zmienią się warunki atmosferyczne i dotychczasowe ustawienia biorą w łeb.

Dlatego przy kotle kondens.należy stosować zawory 3D z siłown.którym  steruje automatyka kotła poprzez nastawę krzywej grzewczej w zależności od zmieniających się warunków pogodowych

Opublikowano

no to prawda czy musze wymienić i dodac siłownik . kolejną sprawą jest ustawienie regulatora vrc700 nie wiem czy dać ustwienie na termostat czy na korekta

Gdy daje na termostat to co chwile się piec załącza i wyłącza jak dam na korekte troszke mam gorąco jak wymienie zawór to wysteruje. 

Jak myślisz lepiej dać korektę ??

Opublikowano

@brovar dlaczego się pchasz w jakieś g..o z tymi panelami - 

Masz tu sterownik z pompą Hewalexa, http://allegro.pl/hewalex-zespol-pompowo-sterowniczy-zps-28-01-cz-wa-i7110806931.html

Można też taniej kupić.

Do tego 2-3 płyty też Hewalexa , odpowietrznik do płyty , czujniki , rury .i masz komplet solarny.

Ta twoja propozycja to jedynie w Polsce jest sprzedawana i jest raczej tzw szajsem.

Opublikowano

no ok ale tu znowu jest sterownik w tym module i to oznacze że nie połącze do z modułem vr71 czyż nie tak tylko będzie chodził na tym swoim . A czy tak może być i nie będzie kłopotów?

Opublikowano

Wszystkie sterowniki niezależne nie będą widziane przez automatykę kotła - to jasne.

Problemy to mogą być np jak źle poustawiasz czasy i temp grzania wody, lepiej by było jakby kocioł wiedział co ma w instalacji i użytkownik też musi być świadom jak to trzeba poustawiać czasowo i temperaturowo. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.