wagi77 Opublikowano 26 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Cześć, mam kocioł vaillant ecotec plus 14kW ze sterownikiem pogodowym vrc700. Znalazłem w menu pozycje pokazujące miesięczne zużycie energii elektrycznej i gazu. Problem, że po roku mam same zera. W instrukcji niby występuje w menu miejsce podawania jednostkowego kosztu, ale w moim vrc tego nie widzę. Czy ktoś z was ma to włączone? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj
kontoserwis Opublikowano 27 Września 2019 #2 Opublikowano 27 Września 2019 ja w ogóle nie mam w menu takiej pozycji jak "zużycie energii" itp., chociaż wg instrukcji powinno to być. Nie wiem, może to trzeba odblokować czy jest to dostępne tylko z pozycji instalatora (po podaniu kodu)? Nie wiem... Już kilka razy miałem dzwonić do mojego serwismena, ale jakoś nie mogę się zabrać :D Cytuj
damianesqu Opublikowano 6 Stycznia 2022 #3 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Sterownik vrc700 jest sterownikiem wielofunkcyjnym i te opcje sa dostepne prawdopodobnie przy rozszerzonym systemie vaillant'a np. solary, wetylacja, rekuperacja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi