Pajone Opublikowano 11 Listopada 2017 #1 Opublikowano 11 Listopada 2017 Witajcie. Nie mogę znaleź podobnego tematu( dziwna ta wyszukiwarka), wiec zakładam nowy. Jeśli jest podobny proszę o scalenie wypowiedzi. Chciałem zapytać o wysokość montażu naczynia. Znam wartości, jednak interesują mnie te skrajne przypadki z waszych doświadczeń. Może najbardziej oddalony grzejnik, można powiesić znacznie wyżej? U mnie jest pompa na zasilaniu. Instalacja na jednym poziomie. Najwyższy punkt grzejnika 1m, zasilanie naczynia 2,4m mierzone od podłogi. Ps. Chętnie czytam forum w związku z tym przyjmę rady związane z wyszukiwarką.
hajtaler428 Opublikowano 11 Listopada 2017 #2 Opublikowano 11 Listopada 2017 Jeśli masz pompę na zasilaniu i poprawnie poprowadzoną rurę bezpieczeństwa to naczynie min 30 cm ponad najwyżej umieszczonym grzejnikiem(mierzone od góry grzejnika do dna naczynia)
Pajone Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor #3 Opublikowano 11 Listopada 2017 Super o taką odpowiedź mi chodziło, dzieki!
hajtaler428 Opublikowano 11 Listopada 2017 #4 Opublikowano 11 Listopada 2017 Sprostowanie - nie nad najwyższym grzejnikiem a najwyższym punktem instalacji. Bo np przy rozdziale górnym to najwyższym punktem będzie nie grzejnik a rura zasilająca poprowadzona do grzejnika. I rzeczywiście coś słabo szukałeś bo tematów odnośnie podłączenia naczynia na forum to pełno
shogunzlasa Opublikowano 12 Listopada 2017 #5 Opublikowano 12 Listopada 2017 Chyba, że to suszarnia, instalacja pracuje na 80-90 stopni, i większa pompa na wysokim biegu - wtedy lepiej trochę podnieść niż te 30 cm :)Woda tam szybko odparowuje i łatwo zapowietrzyć układ przy mocnym ssaniu - to taki właśnie skrajny przypadek. Jak w domu - to tak jak napisano powyżej...
Pajone Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor #6 Opublikowano 12 Listopada 2017 Aż tak zielony w temacie nie jestem :D wiem że najwyższy punkt instalacji, tak że zrozumiałem odpowiedź. Sprostowanie sie należy jak najbardziej bo ktoś inny to może czytać. Co do wyszukiwarki jest dziwna albo jej nie opanowałem. Wpisuje hasło to powinno znaleźć tytuł wątku z zawartym hasłem np. "Naczynie" i przykaładowy temat który znalazło: "Naczynie wyrównawcze wysokość" "Naczynie wyrównawcze pojemność" itd Instalacja w mieszkaniu zbieram info jak bym miał potrzebę dołożyć grzejniczek. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.