mihoo Opublikowano 17 Października 2017 #1 Opublikowano 17 Października 2017 Witam, mam piec Tilgner EKR w starym domu i działa ok. Teraz buduje nowy dom i się zastanawiam czy brać dalej Tilgnera czy może inny. Tilgner w porównaniu z innymi słaby sterownik i nie wiem czy ma najnowszy palnik. Zawleczkę wymieniałem 2x na 7 lat użytkowania. Zastanawiałem się czy może kocioł Malina, brat ma już 4 rok nie ma z nim problemów. Szukam pieca do 7 tyś max na 110 m2. Na pellet odpada ze względu na cenę kotła. Gazu nie ma. Co doradzacie ?
damianlupsczyk Opublikowano 17 Października 2017 #2 Opublikowano 17 Października 2017 Zrób podłogowe ogrzewanie na calym domu czymkolwiek bedziesz grzał bedzie ekonomicznie Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
mihoo Opublikowano 17 Października 2017 Autor #3 Opublikowano 17 Października 2017 w większości jest ogrzewanie podłogowe, nie mam podłogowego a grzejniki w sypialni i pokoju dziecka.
damianlupsczyk Opublikowano 17 Października 2017 #4 Opublikowano 17 Października 2017 Zrobilem tak samo mam dom 120 parter i w wieksza polowe mam podłogowke 3 pokoje bez i to nojwiekszy błąd Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
damianlupsczyk Opublikowano 17 Października 2017 #5 Opublikowano 17 Października 2017 Zrobilem tak samo mam dom 120 parter i w wieksza polowe mam podłogowke 3 pokoje bez i to nojwiekszy błąd Na taki metraż to kocioł 10 kw powinien starczyc tyle ze trzeba kupic cos dobrego i dobrze ocieplony bo kotlownie pewnie bedziesz mial niedużą i nagrzewac sie bedzie ja mam kociol sloabo ocieplony nagrzewaja sie furtki blacha od strony palnika i w kotlowni mam 40 st Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
mihoo Opublikowano 18 Października 2017 Autor #6 Opublikowano 18 Października 2017 Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Hydraulik który to wykonywał instalacje przekonywał mnie że tak się właśnie robi, "że tam gdzie śpi nie robi się podłogówki"
damianlupsczyk Opublikowano 18 Października 2017 #7 Opublikowano 18 Października 2017 Tak samo mi powiedzieli a kaloryfer nie robi cyrkulacji tez sie unosi kurz Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
staryk Opublikowano 18 Października 2017 #8 Opublikowano 18 Października 2017 a rozwalal ktos z was "podlgowe w scianie" ?Fajne i ciekawe rozwiazanie. Eliminuje efekt unoszenia kurzu
mihoo Opublikowano 20 Października 2017 Autor #9 Opublikowano 20 Października 2017 zwiększyłem budżet do 9 tyś, jaki do tej ceny można kupić ? może da się na pelet może dobry kupić. Co sądzicie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.