Magik48 Opublikowano 4 Września 2017 #1 Opublikowano 4 Września 2017 Kilka dni temu zauważyłem, że odpowietrzniki automatyczne ciekną postanowiłem je wiec wymienić na nowe. Niestety na zimnej wodzie problem się powtarza a jak by był mało ciekną też mini zawory przy rozdzielaczu. Po nagrzaniu wody problem znika. Ma układ otwarty z naczyniem wzbiorczym na podgrzewaczu c.w.u, założone niebieskie naczynie przeponowe. Gdzie szukać rozwiązania problemu?????
Przemyslaw85 Opublikowano 4 Września 2017 #2 Opublikowano 4 Września 2017 Jakie ciśnienie w instalacji? Na ciepłym wycieki mogą nie być widoczne bo paruje. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Magik48 Opublikowano 4 Września 2017 Autor #3 Opublikowano 4 Września 2017 Kompletnie nie mam pojęcia jakie jest ciśnienie. Wiem tylko, że jest naczynie wzbiorcze i na wymienniku c.w.u założone jest naczynie przeponowe.
krisgie Opublikowano 4 Września 2017 #4 Opublikowano 4 Września 2017 A może problem jest wynikiem słabego uszczelnienia instalacji i zjawiska rozszerzania się / kurczenia materiału pod wpływem ciepła? Tak gdybam bo to dziwny problem :) Albo stosowania kształtek np z różnych niekompatybilnych systemów?
Magik48 Opublikowano 4 Września 2017 Autor #5 Opublikowano 4 Września 2017 Instalacja ma piąty rok i do tej pory wszystko było ok, dopiero wy tym sezonie pojawił się problem.
sambor Opublikowano 4 Września 2017 #6 Opublikowano 4 Września 2017 Odpowietrzniki mają w środku pływaki i pewnie z nimi jest coś nie tak Albo kamień albo dziura PS A pompy nie zmieniałeś?
Magik48 Opublikowano 4 Września 2017 Autor #7 Opublikowano 4 Września 2017 Pompy stare. Odpowietrzniki wymieniłem na nowe.
sambor Opublikowano 4 Września 2017 #8 Opublikowano 4 Września 2017 Nie ma siły coś z nimi jest nie tak
Magik48 Opublikowano 4 Września 2017 Autor #9 Opublikowano 4 Września 2017 Pompy nie mają chyba nic do tego, bo ten wyciek jest na wyłączonych pompach gdy układ jest wychłodzony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.