Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Do Czego To Służy

zdzisławdyrman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów
Mam takie pytanko, na zdjęciu ten krótki wężyk nad pompami z zegarem pokazującym ciśnienie
Jestem zupełnym laikiem w tej dziedzinie ,teraz będzie mój 2 sezon ,całe życie w bloku.
Po odkręceniu tych 2 motylków dolewam wodę do systemu CO ??
Czy jest to potrzebna czynność w jakiś okresach czasu, czy np paruje woda w kaloryferach w ciągu okresu letniego i pasuje dolewać własnie ??
Do czego to służy ?
Dziękuję za podpowiedzi

post-66469-0-20629100-1504462670_thumb.jpg

Opublikowano

Zdjęcie nie działa.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Właśnie do tego, żeby uzupełnić braki wody w instalacji jeśli zajdzie taka potrzeba. Tak jak sam stwierdziłeś, wody ubywa - paruje. Podobnie jak w czajniku jak gotujesz wodę na herbatę z tą różnicą że temp niższa to i mniej paruje.

Opublikowano

Dolewać odkręcając troszkę i po osiąganiu ponad 1 bar przez wskazówkę zakręcać i tak w kółko ? Cy można to jakoś odkręcić i czekać aż uslyszę przelewanie ze zbiornika wyrónaczego ? :)

Opublikowano

Jak instalacja otwarta to aż sie przeleje.

Jak zamknięta i ciągle trzeba dolewać to instalacja do sprawdzenia.

Opublikowano

Dolewać odkręcając troszkę i po osiąganiu ponad 1 bar przez wskazówkę zakręcać i tak w kółko ? Cy można to jakoś odkręcić i czekać aż uslyszę przelewanie ze zbiornika wyrónaczego ? :)

1Bar w instalacji otwartej!? Zawołaj lepiej kogoś kto się zna, żebyś sobie krzywdy nie zrobił...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.