tonypolska Opublikowano 19 Lutego 2017 #1 Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam, proszę o rady jak możliwie najlepiej naprawić pęknięcia z załączonego grzejnika. Sączy się po kropli z góry, tam gdzie jest końcówka górna grzejnika. Jedne rady mówią o szlifowaniu rdzy i malowaniu specjalną farbą, inne o klejach do kaloryferów typu Poxilina. Co robić? :( Zdjęcie tutaj: http://imgur.com/JKzciIC
Maciek92 Opublikowano 19 Lutego 2017 #2 Opublikowano 19 Lutego 2017 Podejrzewam, że najszybciej, najtaniej i najpewniej będzie po prostu wymienić grzejnik. Pudrowanie trupa zwykle kończy się porażką.
Gość Digitrax Opublikowano 19 Lutego 2017 #3 Opublikowano 19 Lutego 2017 Jeżeli to żeliwniak to koszt spawania przewyższy wartość tego grzejnika. Rozglądnij się za nowym.
sambor Opublikowano 19 Lutego 2017 #4 Opublikowano 19 Lutego 2017 Albo spróbować odkręcić to ostatnie żeberko
maciej1007 Opublikowano 20 Lutego 2017 #5 Opublikowano 20 Lutego 2017 Witam. To chyba stalowy łazienkowy. Można spróbować matą szklaną i żywicą. Są takie zestawy naprawcze w sklepach chemicznych i motoryzacyjnych. Lecz efekt wizualny nie będzie za ciekawy.
ameno25 Opublikowano 20 Lutego 2017 #6 Opublikowano 20 Lutego 2017 Są takie kleje płynny metal, nie drogie i skuteczne możesz spróbować Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
tonypolska Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor #7 Opublikowano 20 Lutego 2017 To jest właśnie grzejnik stalowy w łazience. Dlatego odpada wymontowanie żeberka itp. Poszukam tych specyfików które wspomniał ameno i Maciej. Dziękuję, Jakieś konkretne produkty z nazwy, czego dokładnie szukać? Wygląd nie jest aż tak istotny.
odpowietrznik Opublikowano 20 Lutego 2017 #8 Opublikowano 20 Lutego 2017 Możesz spróbować Poxiliną ale powierzchnia musi być sucha i odtłuszczona,tak ze grzejnik nie moze być "pod wodą"
Gość jacek61 Opublikowano 20 Lutego 2017 #9 Opublikowano 20 Lutego 2017 Poxilinę najlepiej dać tak by obejmowała całą rurkę dookoła może to wystarczy a jak nie to pod poxylinę daj distal classic na alegro z przesyłką za 12 zł ( w sklepach tez jest).
tonypolska Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor #10 Opublikowano 20 Lutego 2017 Instalacja jest zamknięta także bez problemu spuszcze wodę z grzejnika na godzinę przed klejeniem. A czy czasem nie zamiast poxiliny lepiej poxipol do metalu? Taki niebieski
Gość jacek61 Opublikowano 20 Lutego 2017 #11 Opublikowano 20 Lutego 2017 Poxipol też można wypróbować. Efekt prawie natychmiastowy. Ja mam doświadczenie z distalem tym zwykłym trzyma się dość dobrze zwykłej stali czyli musisz usunąć lakier i rdzę a poxylina ułożona w koło zapewni pewną wytrzymałość na ciśnienie od środka. To pęknięcie jest do samego odpowietrznika i tam może się lać od środka ale spróbować można.
ameno25 Opublikowano 20 Lutego 2017 #12 Opublikowano 20 Lutego 2017 Powiem Ci że kupiłem kiedyś w Auchan taki płynny metal bo miałem do sklejenia kolanko aluminiowe w aucie w instalacji gazowej , i skleiło sie to tak mocno że jak chciałem to rozerwać to pękło w innym miejscu :) , klej schnie około 10min , podgrzewanie np suszarka przyspiesza proces twardnienia i utwardza sam klej . Koszt to był jakieś 10zl nie pamiętam nazwy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.