svincent Opublikowano 6 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam, mam problem z grzejnikami. Nie grzeją mi dwa pierwsze grzejniki jeśli są odkręcone pozostałe w domu. Jeśli jednak pozostałe grzejniki są pozakręcane te dwa pierwsze nie grzeją. Grzejniki są żeliwne, kocioł kondensacyjny Beretta. Wszystkie są odpowietrzone. Proszę o pomoc :)
martinusix Opublikowano 6 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2017 zrob zdjecie tych grzejników włącznie z przyłaczami zasilania i powrotu :) i podziel się :)
odpowietrznik Opublikowano 6 Stycznia 2017 #4 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dałbym większy zawór zasilający a nie pół cala.Pewnie instalacja nie jest zrównoważona.
svincent Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor #5 Opublikowano 6 Stycznia 2017 OK a czy może być inna przyczyna?
sati Opublikowano 6 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Może na powrocie na łuku może być zarośnięte brudem i zmniejsza przekrój i przy małym ciśnieniu nie ma przepływu - ja tak miałem.
svincent Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor #7 Opublikowano 7 Stycznia 2017 OK dzięki za pomoc, po sezonie grzewczym będziemy walczyć :) Pozdrawiam
automatyk Opublikowano 8 Stycznia 2017 #8 Opublikowano 8 Stycznia 2017 masz za duze zowory na pozostałeych grzejnikach i musisz skryzować (przymknąc )grzejniki ktore grzeją tak aby ciepło sie rozeszło po wszytkich
svincent Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor #9 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Tak właśnie zrobiliśmy i grzeją wszystkie. Bardzo dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.