MietekS Opublikowano 6 Listopada 2016 #1 Opublikowano 6 Listopada 2016 Chciałbym samodzielnie zrobić sobie taką pompkę (oczywiście ze względów finansowych). Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakieś propozycje / doświadczenia?
automatyk Opublikowano 6 Listopada 2016 #2 Opublikowano 6 Listopada 2016 yyyyy a nie lepiej podłączyć pod sieć i dobić z sieci ????
majschi Opublikowano 6 Listopada 2016 #3 Opublikowano 6 Listopada 2016 takie coś plus wiaderko i kawałek węża
sambor Opublikowano 6 Listopada 2016 #4 Opublikowano 6 Listopada 2016 Do niewielkich dolewek to używam węża z kranu lub opryskiwacza ogrodowego - do 2 bar idzie jak trzeba, ale już z solarami trochę kłopotu - większe ciśnienie W przypadku solarów do napełniania i dolewek używam ręcznej pompy do wiertnicy Hilti. Takiej jak na zdjęciu
MietekS Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor #5 Opublikowano 7 Listopada 2016 yyyyy a nie lepiej podłączyć pod sieć i dobić z sieci ???? Ale ja chcę dobić płynem niezamarzającym, nie wodą.
MietekS Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor #6 Opublikowano 7 Listopada 2016 takie coś plus wiaderko i kawałek węża I ta pompka da radę wytworzyć odpowiednie ciśnienie?
Przemyslaw85 Opublikowano 7 Listopada 2016 #7 Opublikowano 7 Listopada 2016 Jakim to konkretnie płynem zalewasz?
majschi Opublikowano 7 Listopada 2016 #9 Opublikowano 7 Listopada 2016 I ta pompka da radę wytworzyć odpowiednie ciśnienie? Nabijałem nią właśnie glikol do 2 bar i radziła sobie doskonale pomijając hałas. Teoretycznie jest w stanie wytworzyć ciśnienie 6 bar
sambor Opublikowano 7 Listopada 2016 #10 Opublikowano 7 Listopada 2016 A taka pompa to za dużo bąbelków nie daje w instalację? Potem jest kłopot z odpowietrzeniem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.