Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zawor Termostatyczny Afriso 20 43

Alex2341

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku chciałem się przywitać witam wszystkich serdecznie.A oto moje pytanie, posiadam bojler 200 litrów,z wężownicą , chciałem na wyjściu cieplej  wody użytkowej zamontować Termostatyczny zawór mieszający afriso   20-43 ,czyli na bojlerze będę  miał 60 stopni wodę ,a na zaworze ustawie sobie 40 czy dobrze myślę.Pozdrawiam

Opublikowano

Zobacz ja mam takie rozwiazanie jest w filmiku

https://m.youtube.com/watch?v=yeZpzfOWBX8

Opublikowano

Witam,właśnie kolego po obejrzeniu twojego filmu dzisiaj rano zacząłem od rana działać i jutro skończę , mam pytanie do ciebie, nie trzeba dawać zaworu zwrotnego przed tym mieszaczem?,nie będzie zimna woda szla na bojler?

:)

Opublikowano

Witam, na początku chciałem się przywitać witam wszystkich serdecznie.A oto moje pytanie, posiadam bojler 200 litrów,z wężownicą , chciałem na wyjściu cieplej  wody użytkowej zamontować Termostatyczny zawór mieszający afriso   20-43 ,czyli na bojlerze będę  miał 60 stopni wodę ,a na zaworze ustawie sobie 40 czy dobrze myślę.Pozdrawiam

Do ciepłej wody użytkowej stosuje się termostatyczne zawory mieszające które mają przedział temp.w zakresie 35-60 Ten który Ty wymieniłeś stosuje się do ogrzewania podłogowego

Opublikowano

Wiem kolego, tylko akurat został mi z podłogówki,szkoda mi wywalać znowu kasy,a kolego 40 stopni woda nie będzie dobra?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.