Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba O Poradę W Sprawie Cieknącego Zaworu Bezpieczeństwa

ambaLAD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak zapoznałem się z tematem i rozumiem, że boiler musi spuścić ciśnienie i kapie woda ale po przeczytaniu wielu opinii w internecie, w którym zdania są podzielone co do tego tematu zdecydowałem się napisać na tym forum.
Wynajmuję mieszkanie w kamienicy od końca października.
Kilka dni temu zaczęło mi kapać z zaworu bezpieczeństwa, dzisiaj po użytkowaniu prysznica w godzinach nocnych znowu zaczęło mi kapać.
Zawór bezpieczeństwa jest oklejony zwykłą taśmą z jakiegoś powodu(widać to na zdjęciu w załączniku), a ja nie mam pojęcia jakie jest ciśnienie czy jest trójkącik albo wiaderko albo inne tego typu rzeczy, niestety nie posiadam wiedzy hydraulicznej i po raz pierwszy mam do czynienia z takim urządzeniem.
Czy mam zgłosić to właścicielowi mieszkania jako usterkę czy jest to normalną sprawą, jeżeli to nic nadzwyczajnego to czy jest możliwość powstrzymania tego kapania i czy to nie jest nic niebezpiecznego(problem z zaworem bezpieczeństwa)?

Jeżeli forum i dział się nie zgadzają to przepraszam ale mam zamiar jutro wrócić do domu i nie wiem czy mogę zostawić tę sprawę

post-67141-0-06789000-1454127831_thumb.png

post-67141-0-02199000-1454127835_thumb.jpg

post-67141-0-90132800-1454127840_thumb.jpg

Opublikowano

Albo za wysokie ciśnienie dolotowe do termy(brak reduktora ciśnienia wody na instalacji)albo po prostu zawór bezpieczeństwa jest padnięty i należy go wymienić.Jak wcześniej się to nie działo tylko dopiero od pewnego czasu to wina niesprawnego zaworu bezpieczeństwa

Opublikowano

tak zgadza się, od października do stycznia nic takiego się nie działo, czyli muszę wymienić zawór, co w przypadku kiedy po wymianie będzie to samo?

Opublikowano

Ja mam podobny problem z zaworem. Kapie z niego gdy woda w bojlerze się nagrzewa. Jeśli w czasie nagrzewania zdarza się odbiór wody z bojlera, to nie kapie. Zawór ma półtora roku, więc funkiel nówka. Całe szczęście, że u mnie ten zawór jest w piwnicy. Podstawiłem wiaderko i raz na tydzień wylewam pół litra albo litr wody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.