Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mozna bez problemu ,a kocioł elektryczny jest drogi bo ma wbudowaną pompe automatyke pogodowa i sterowanie pwm zzazwyczaj takie bajery żeby było drozej

Opublikowano

no te tanie to na raz a masz tylko funkcje eco co powoduje odciecie jednej grzałki o mocy 3,5kW .Uruchom pompe nad nią pogrzewacz i jazda

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja tez myślałem czy nie można małej grzałki podłączyć do rozdzielacza od podłogowki który by grzał zasilanie do 30 C i by działa na 24 h czy takie coś może działać ?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez byry007
Opublikowano

może działać ja mam przepływkę jako awaryjne źródełko do pompy wrazie potrzeby ,działa bez problemu ,kupiłem 18kW za 50zl heh nową   przerobiona na 230V i chodzi an 6kW max  w razie potrzeby na dzien dzisiejszy sie nie uruchamia

Opublikowano (edytowane)

Ooo możesz mi dokładnie opisać jak to działa , ile pobiera kw ? Ja mam bufor 1000l i piec stało plany mam też grzałki ale zastanawiam się po co grzać tonę wody w II taryfie do 80 C jak grzanie do 30 C w ciągu dnia nie wyjdzie taniej ? Zwłaszcza ze potrzebuje 26 C na zasilaniu w ciągu dnia jak jest coś około 0C da rade to tak wysterować ? Mój dom potrzebuje tyle energi

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

http://cloud.tapatalk.com/s/581f0690816d6/Screenshot_2016-11-03-22-34-48.png?

Edytowane przez byry007
Opublikowano

jesli masz bufor to bez zensu gonic przepływkę ,lepiej włozyc grzałki jedne do góry i drugie na dole ale łaczna moc grzałek musiałby byc około 15kW zeby zagrzać od 30 do 80st bufor tylko w taniej taryfie zakładajac taryfe 12R czyli 13-16 i 22-7 rano natomiast to moc chyba dla drakońskich mrozów jaki dom chcesz ogrzewać ??

Opublikowano

to ja to widze tak

grzałki o mocy 10kW dla taryfy 12R czyli 13-16 i 22-7 oraz około 15kW dla taryfy 12W lub 12 czyli 13-15 22-6 i masz 100% w taniej taryfie